Home»Sportservice Overijssel»Publicaties»Nieuws

Nieuws

16-11-2017

De nieuwsbrief Verenigingsadvies is weer verstuurd. In deze editie aandacht voor:

  • Subsidieregeling Samen voor Elkaar verlengd
  • Subsidie duurzame initiatieven 2018
  • Overijsselse sportvelden in 2020 chemievrij
  • BTW-vrijstelling op sport gaat door
  • Laatste tranche Sportimpuls
  • Durf te Doen festival
15-11-2017

Het Mulier Instituut heeft in samenwerking met de Sportkunde-opleidingen het evaluatieonderzoek naar de implementatie en opbrengsten van de Brede impuls combinatiefuncties (Bic) uitgevoerd. Het onderzoek werd gesubsidieerd door het ministerie van VWS.

14-11-2017

Het aantal meldingen van excessen in het voetbal is gedaald, 371 gemeenten hebben inmiddels één of meerdere buurtsportcoaches en zijn daar in 95% van de gevallen ook nog eens positief over. Bovendien voelen steeds meer mensen zich veilig op en rond het sportveld en zijn Nederlanders zeer tevreden over het sport- en beweegaanbod. Dat schrijft de minister voor Medische Zorg en Sport in zijn voortgangsbrief aan de Tweede Kamer.

13-11-2017

Een dorpsbibliotheek, een multifunctioneel beachveld voor een sportvereniging of een dorpshuis waar je elkaar kunt ontmoeten. Drie mooie maatschappelijke lokale initiatieven die met financiële hulp van de provincie zijn gerealiseerd. Heb jij ook een goed idee voor jouw buurt, wijk of woonplaats? De subsidieregeling 'Samen voor elkaar' is verlengd. Aanvragen kan nog tot 20 december 2017 (17.00 uur).

13-11-2017

De VNG en ZN hebben de samenwerking tussen gemeenten en zorgverzekeraars letterlijk in kaart gebracht. In een groot aantal overzichtskaarten komen samenwerkingsvormen aan bod op het gebied van preventie, GGZ, ouderen, wijk en jeugd. Daarnaast wordt gekeken naar beleid, inkoop en gemeentepolissen. Lees meer op de website van ProScoop.

09-11-2017

Ervaren SESAM managers infiltreren in Sportservice Overijssel netwerk voor sterker bestuur sportverenigingen

Sportservice Overijssel en SESAM academie willen een extra impuls geven aan de vrijwillige besturen van Overijsselse sportverenigingen op het gebied van management en organisatie vraagstukken. Beide organisaties ondertekenden daarvoor op donderdag 9 november een samenwerkingsconvenant.

ondertekening convenant
Lees verder:

7 pagina's1 2 3 4 5 6 7 > »

Artikel doorsturen

Geef uw gegevens en de gegevens van de geadresseerde op om een e-mail te sturen met een verwijzing naar het artikel.

U kunt ook eventueel een persoonlijke boodschap toevoegen.


Uw gegevens

Uw naam*
Uw e-mailadres*

Geadresseerde

Naam*
E-mailadres*

Uw boodschap


* Verplicht veld