Home»Sportservice Overijssel»Publicaties»Nieuws

Nieuws

19-10-2017

Overijssel actief: ruim 67% van de volwassenen haalt landelijke beweegnorm

Voor het eerst zijn er in Overijssel bij de uitrol van de landelijke gezondheidsmonitor (2016) specifieke vragen meegenomen over sport en bewegen. De samenwerking tussen GGD IJsselland, GGD Twente en Sportservice Overijssel resulteerde in een bredere insteek van de gezondheidsmonitor en een groter bereik van de doelgroep. Ruim 32.000 volwassenen (19 jaar en ouder) uit 25 Overijsselse gemeenten deden mee.

Het doel van de gezondheidsmonitor is om inzicht te geven in de gezondheid, het welzijn en de leefstijl van de Overijsselaars. Het is een verkenning van de huidige gezondheidssituatie en de factoren die daarop van invloed zijn. Sporten en bewegen heeft invloed op de fysieke en mentale gezondheid. En zorgt onder meer ook voor sociale contacten. Zo blijkt dat ongeveer 40% van de respondenten zich weleens eenzaam voelt. Mensen die zich eenzaam voelen zijn minder vaak lid van een sportvereniging en sporten ook minder.

19-10-2017

De sportdeelname van mensen met een beperking blijft ver achter op de sportdeelname van mensen zonder beperking. Onder verschillende doelgroepen van mensen met een beperking is verschil te zien in sportdeelname, motieven en belemmeringen. Om de verschillende doelgroepen succesvol te bereiken is dan ook telkenmale een aangepaste aanpak nodig.
Dit stelt het Mulier Instituut dat in samenwerking met Kenniscentrum Sport zes factsheets heeft uitgebracht over sport en bewegen voor mensen met diverse soorten beperkingen. De factsheets bieden naast inzicht in de sportdeelname, praktische tips en een handreiking hoe en waar je de doelgroep het beste kunt benaderen.
Twee voorbeelden van informatie in de factsheets:

16-10-2017

Kleine evenementen versterken de lokale saamhorigheid en maken van Overijssel een aantrekkelijke provincie. Organisatoren van deze evenementen komen ook in 2018 in aanmerking voor een financiële ondersteuning. Het gaat om kleinere evenementen die onderscheidend zijn en passen bij specifieke kenmerken van de streek. De organisatoren kunnen vanaf 16 oktober tot en met 6 november 2017 een aanvraag indienen.

12-10-2017

In 2016 bleek het Durf te Doen festival een feestje met ruim 200 deelnemers en zo’n 50 optredens, workshops, trainingen, pitches en veel informele ontmoetingen. Een festival voor, door en over lokaal initiatief. In 2017 wordt het festival daarom gewoon opnieuw georganiseerd op vrijdag 8 december 2017 bij dorpshuis Elckerlyc in Luttenberg. Noteert u deze datum vast in uw agenda?

12-10-2017

De website effectiefactief is vernieuwd. Met name de zoekfunctie en de daarbij horende filters zijn aanzienlijk verbeterd. Zoeken naar een geschikte erkende interventie voor een specifieke doelgroep of probleem is makkelijker en de zoekresultaten zijn secuurder. Met de nieuwe website bedienen we onze belangrijkste gebruikersgroepen nog beter. De website is bovendien in de afgelopen maanden ook getest door gebruikersgroepen uit het sport- en beweegveld, dit leverde weer waardevolle informatie op om de website tot op detailniveau te verbeteren.

11-10-2017

De persgroep Nederland organiseert dit jaar ook weer de verkiezing 'Clubhelden van de amateursport'. Vanaf 27 september 2017 wordt in iedere gemeente van Nederland op zoek gegaan naar de leukste, beste, trouwste en meest bijzondere vrijwilligers die zich actief inzetten voor hun sportvereniging. In iedere gemeente wint de clubheld met de meeste stemmen (stemmen kan tot 31 oktober 2017). Er worden 15 regiowinnaars verkozen waaruit de vakjury de landelijke winnaar selecteert. Hij of zij mag zich een jaar lang dé clubheld van Nederland noemen en ontvangt een cheque met 10.000 euro voor de vereniging! Voor meer informatie en stemmen zie: www.clubheld2017.

5 pagina's1 2 3 4 5 > »

Artikel doorsturen

Geef uw gegevens en de gegevens van de geadresseerde op om een e-mail te sturen met een verwijzing naar het artikel.

U kunt ook eventueel een persoonlijke boodschap toevoegen.


Uw gegevens

Uw naam*
Uw e-mailadres*

Geadresseerde

Naam*
E-mailadres*

Uw boodschap


* Verplicht veld