Home»Sportservice Overijssel»Publicaties»Nieuws

Nieuws

22-5-2018

LogoDe Buurtsportcoach Academy gaat door in 2018-2019 dankzij een subsidie van de provincie Overijssel. Samen met lokale sportbedrijven en de klankbordgroep wordt de scholingskalender ontwikkeld, met onder meer werkbezoeken en masterclasses. Voor de zomer worden de eerste twee bijeenkomsten georganiseerd:

  • Masterclass 12 juni: Sport- en beweegaanbod voor ieder kind: een uitdaging?
    IISPA te Almelo
    Bekijk hier de uitnodiging.
  • Werkbezoek 3 juli: BasisAanbodSport Hengelo – SWIM
    Twentebad te Hengelo
    Bekijk hier de uitnodiging.
18-5-2018

Dinsdag 16 mei is het grote startschot van De Kleine Jantje Beton Loterij gegeven. Ruim 60.000 kinderen van 600 basisscholen in Nederland komen in actie voor buitenspelen.

Spelen is niet alleen leuk, het is ook heel belangrijk. Door te spelen krijgen kinderen namelijk de beweging die ze nodig hebben voor een gezonde ontwikkeling.
Tegelijkertijd leren ze allemaal belangrijke dingen, zoals vrienden maken, omgaan met tegenslagen en lak hebben aan vervelende mensen. Dingen die later best nog wel eens van pas komen.

17-5-2018

Staatssecretaris Blokhuis van VWS biedt de Tweede Kamer het rapport "Evaluatie stichting JOGG van convenant naar stichting" aan.

Hier kunt u de kamerbrief lezen.
Hier kunt u het complete rapport downloaden.

17-5-2018

Komende periode worden er verschillende regiobijeenkomsten 'Jong Leren Eten' georganiseerd in Overijssel. Jong Leren Eten is een programma waarin rijk, provincies, onderwijs en maatschappelijke organisaties samenwerken. In de periode 2017 t/m 2020 willen zij kinderen en jongeren meer structureel in aanraking laten komen met informatie en activiteiten over voedsel. Met als uiteindelijk doel dat kinderen en jongeren leren om gezonde én duurzame keuzes te maken.

15-5-2018

NOC*NSF stelt een meldplicht in voor sportbesturen op het gebied van seksuele intimidatie en misbruik in de sport. Hiertoe is op 14 mei met algemene stemmen besloten tijdens de Algemene Ledenvergadering van NOC*NSF.

11-5-2018

signDe Social Inclusion Games (SIG) komen deze zomer voor de 2e keer naar Nederland. De Games zijn van 29 juli t/m 4 augustus 2018. Maar liefst 1500 deelnemers, uitgenodigd via welzijn, zorg en opvangorganisaties uit heel Europa, reizen de eerste week van augustus af naar de speelstad Enschede.
De Social Inclusion Games is een internationale sportweek.

4 pagina's1 2 3 4 > »

Artikel doorsturen

Geef uw gegevens en de gegevens van de geadresseerde op om een e-mail te sturen met een verwijzing naar het artikel.

U kunt ook eventueel een persoonlijke boodschap toevoegen.


Uw gegevens

Uw naam*
Uw e-mailadres*

Geadresseerde

Naam*
E-mailadres*

Uw boodschap


* Verplicht veld