Home»Sportservice Overijssel»Publicaties»Nieuws

Nieuws

17-1-2018

Van 9 tot en met 25 februari vinden de Olympische Winterspelen plaats in PyeongChang. Atleten gaan binnen 15 sporten de strijd met elkaar aan voor Olympisch goud. De Paralympische Winterspelen zijn van 9 tot 18 maart, waar atleten binnen de sporten alpineskiën, biatlon, langlaufen, snowboarden, sledge hockey en rolstoelcurling gaan strijden om de prijzen. Op 2 januari presenteerde sportkoepel NOC*NSF op Papendal TeamNL. Ook Overijsselse sporters zijn present op de Olympische Winterspelen: Jorien ter Mors, Lotte van Beek, Carlijn Achterbeeke, Ronald Mulder en Jan Smeekens gaan in PyeongChang op jacht naar een medaille. Voor de Paralympische Winterspelen zijn geen Overijsselse sporters geselecteerd.

16-1-2018

Op basis van de toetsing van ruim 1.600 sportorganisaties concludeert Stichting Waarborgfonds Sport (SWS) dat de financiële situatie van sportverenigingen in 2017 is gestabiliseerd. Voor het eerst sinds jaren heeft SWS de kwalificaties daarmee niet zien verslechteren. Reden voor deze trendbreuk zou kunnen liggen in het feit dat er gemiddeld genomen sprake is van een toename van inkomsten. Voor het gehele artikel zie de website van SWS.

15-1-2018

De Koningsspelen worden in 2018 op vrijdag 20 april georganiseerd door de Krajicek Foundation en de Johan Cruyff Foundation. Net als voorgaande jaren start de dag met een Koningsontbijt. Daarna wordt er fanatiek gesport tijdens de Koningssportdag. Doet uw school dit jaar ook mee aan de 6e editie van de Koningsspelen? Voor meer informatie en aanmelden zie: www.koningsspelen.nl.

15-1-2018

Dinsdag 10 april is het weer Nationale Buitenlesdag. Leerkrachten in heel Nederland geven deze dag buiten les. Dat is niet alleen goed voor de leerprestaties van de kinderen. Een buitenles biedt ook mogelijkheden voor de leerkracht om uitdagendere lessen te geven. Het zijn lessen waar leerlingen zelf dingen uitzoeken, veel samenwerken en hun lichaam en zintuigen gebruiken tijdens het leren. Bewegen tijdens het leren is niet alleen goed voor de lichamelijke gezondheid van kinderen, maar heeft ook positieve effecten op cognitieve processen. Leerkrachten willen vaker met hun leerlingen naar buiten omdat zij verwachten dat buitenlessen een positief effect hebben op de leerprestaties van leerlingen. Door regelmatig reguliere lesstof in de buitenlucht aan te bieden, ontdekken, onderzoeken en leren kinderen spelenderwijs en met veel meer plezier!

Bekijk hier een filmpje over de Nationale Buitenspeeldag 2017!

11-1-2018

Tussen de contributies bij sportverenigingen in (zeer sterk) stedelijke gebieden en niet-stedelijke gebieden bestaan aanmerkelijke verschillen. Verenigingssporters betalen in niet-stedelijke gebieden gemiddeld 30 procent minder contributie dan in zeer sterk stedelijke gebieden. Aannemelijk is dat de hogere grondprijs in stedelijke gebieden wordt doorberekend in de huur die verenigingen betalen. Verenigingen vertalen deze hogere huur in een hogere contributie. Het verschil is het grootst bij tennisverenigingen. Die vragen gemiddeld 50 procent minder contributie in niet-stedelijke gebieden.

10-1-2018

In september heeft AH samen met NOC*NSF en veel sportbonden met veel succes een spaaractie gehouden met als doel meer Nederlanders aan het sporten te krijgen. Veel schaatsverenigingen hebben hier ook aan meegedaan door proeflessen aan te bieden via deze spaaractie. Met de AH Sportactie van de afgelopen maanden hebben de meeste clubs tientallen sporters op bezoek gehad bij hun reguliere trainingen. Bekijk de resultaten in deze infographic

Vanwege dit succes hebben AH, NOC*NSF en de KNSB wederom de krachten gebundeld om dit seizoen tijdens de piek van winterse kou en de Olympische Spelen, wanneer schaatsen voor heel Nederland top of mind is, de speciale AH Schaatsactie te organiseren voor alleen schaatsen en ijs gerelateerde activiteiten.

6 pagina's1 2 3 4 5 6 > »

Artikel doorsturen

Geef uw gegevens en de gegevens van de geadresseerde op om een e-mail te sturen met een verwijzing naar het artikel.

U kunt ook eventueel een persoonlijke boodschap toevoegen.


Uw gegevens

Uw naam*
Uw e-mailadres*

Geadresseerde

Naam*
E-mailadres*

Uw boodschap


* Verplicht veld