Home»Sportservice Overijssel»Publicaties»Nieuws

Nieuws

23-5-2017

De nieuwsbrief Verenigingsadvies is weer verstuurd. In deze nieuwsbrief aandacht voor:

  • Werkgeversvereniging Netwerk in de Sport (NIDS) opgericht;
  • Zien roken doet roken, maak jouw sportvereniging rookvrij!;
  • Blijf Helder Campagne;
  • Relevante sites voor o.a. sportverenigingen;
  • Vier inzichten over trainerschap.
23-5-2017

Zeven landelijke kennisinstituten voorzien gemeenten van nieuwe inspiratie voor integraal werken, dit helpt bij het bieden van passende zorg dichtbij huis voor kwetsbare burgers. Wat zijn succesfactoren voor integraal werken? Hoe kun je effectief een brug slaan tussen gezondheid, welzijn, sport en zorg? Op een congres over integraal werken presenteren de kennisinstituten vandaag gezamenlijk het e-magazine ‘Sturen op integraal werken’ boordevol tips en succesvolle voorbeelden. Bovendien krijgen gemeenten toegang tot de verschillende databanken met erkende interventies, bijvoorbeeld voor het bestrijden van eenzaamheid, de aanpak van ziekteverzuim op scholen of de zorg voor kwetsbare ouderen.

19-5-2017

Steeds meer mensen en organisaties uit Overijssel staan op om met eigen ideeën een bijdrage te leveren aan ‘het goede leven’ in Overijssel. De Alliantie Sociale Kwaliteit (ASK) Overijssel heeft vanaf mei 2017 een online kennisstation geopend op www.askoverijssel.nl. Dit station brengt de kennis en ervaring samen van honderden Overijsselse organisaties en initiatiefrijke inwoners en moet het middelpunt worden van een open netwerk. ASK Overijssel wil zo de juiste personen en ideeën aan elkaar verbinden en de goede voorbeelden verspreiden. Ook ondersteunt ASK Overijssel beginnende projecten desgewenst met professionals.

19-5-2017

Kleinere evenementen versterken de lokale saamhorigheid en maken van Overijssel een aantrekkelijke provincie. 22 Evenementen ontvangen dit jaar een financiële ondersteuning voor de  voorbereiding, uitvoering of verbetering van het evenement.

18-5-2017

Iedere gemeente heeft binnensportaccommodaties: gymzalen, sportzalen en sporthallen. Bijna alle gemeenten (87%) hebben ook klimaat- en energiedoelstellingen. Verduurzamen van gemeentelijk vastgoed, waaronder binnensportaccommodaties, kan hier een belangrijke bijdrage aan leveren. Om het verduurzamen te stimuleren, biedt VSG gemeenten de milieubarometerscan binnensportaccommodaties aan.

17-5-2017

Maak kennis met G-voetbal en/of verbeter je voetbalskills! Meld je aan voor de Regionale G-voetbaldag op zaterdag 26 augustus a.s. De sportieve dag is gratis toegankelijk voor iedereen die met G-voetbal in aanraking wil komen. We bieden  sport- en spelactiviteiten aan voor beginnende - en gevorderde voetballers. Jong en oud. Je handicap hoeft geen beperking te zijn. Iedereen is van harte welkom!

9 pagina's1 2 3 4 5 6 7 8 9 > »

Artikel doorsturen

Geef uw gegevens en de gegevens van de geadresseerde op om een e-mail te sturen met een verwijzing naar het artikel.

U kunt ook eventueel een persoonlijke boodschap toevoegen.


Uw gegevens

Uw naam*
Uw e-mailadres*

Geadresseerde

Naam*
E-mailadres*

Uw boodschap


* Verplicht veld