Home»Sportservice Overijssel»Publicaties»Nieuws»Bericht
Artikel afdrukken Artikel doorsturen
Nationale Sportweek 2017
08-08-2017

De 14e Nationale Sportweek vindt plaats van 9 tot en met 17 september. De Nationale Sportweek is een initiatief van NOC*NSF met als doel om lekker sporten en bewegen te promoten. Tijdens deze week zetten honderden sportclubs, sportbonden, gemeenten en andere organisaties uit heel Nederland hun deuren open en verzorgen ze sportclinics, -toernooien en -demonstraties.

Thema
Het thema ‘Ik neem je mee!’ is nauw verbonden met de Nationale Sportweek. Enthousiaste sporters worden dan geactiveerd om iemand mee te nemen naar hun sportclub die niet of weinig sport. Het is een effectieve manier om inactieve mensen van de bank te krijgen of vrijwilligers voor je sportclub te werven. Voor sportclubs en gemeenten dus een mooie kans om sportactiviteiten te organiseren die hierbij passen.

Meedoen als gemeente?
Gemeenten kunnen zich aanmelden voor de Nationale Sportweek. Op peildatum 25 juli 2017 hebben zich 120 gemeenten aangemeld, welke gemeenten dit zijn kunt u zien op de website van Sport op de kaart.

Meedoen als sportvereniging?
In de zomervakantie zijn veel mensen minder actief op de sportclubs. In september begint het bij velen weer te kriebelen en zoekt men weer de weg naar de sportclubs. De Nationale Sportweek draagt bij om op een laagdrempelige manier mensen met de activiteiten van sportverenigingen kennis te laten maken. Wilt u ook de deuren van uw sportvereniging openen? Zet uw activiteit(en) op de kaart via de website van de Nationale Sportweek.

Tevens valt de Nationale Sportweek in de tweede week van de AH Sportactie. Ook kunt u zich met uw sportclub voor deze AH Sportactie aanmelden! Voor meer informatie over de AH Sportactie klik hier.

Artikel afdrukken Artikel doorsturen

Artikel doorsturen

Geef uw gegevens en de gegevens van de geadresseerde op om een e-mail te sturen met een verwijzing naar het artikel.

U kunt ook eventueel een persoonlijke boodschap toevoegen.


Uw gegevens

Uw naam*
Uw e-mailadres*

Geadresseerde

Naam*
E-mailadres*

Uw boodschap


* Verplicht veld