Home»Sportservice Overijssel»Publicaties»Nieuws»Bericht
Artikel afdrukken Artikel doorsturen
Organiseer het NK Stoepranden 2018 in uw gemeente!
13-09-2017

In 2018 organiseert Jantje Beton i.s.m. andere partijen, het Nederlands Kampioenschap Stoepranden. In gemeentes in het hele land worden lokale voorrondes georganiseerd, met in september de landelijke finale in Rotterdam. Finalisten uit alle gemeentes strijden hier vervolgens om de titel: Nederlands Kampioen Stoepranden.

Organiseer ook een voorronde voor het NK Stoepranden in uw gemeente
Wilt u als buurtsportcoach of gemeente ook een voorronde organiseren? Dat kan! U ontvangt dan van Jantje Beton een begeleidingspakket* met daarin o.a. een handboek met spelregels, promotiemateriaal, een aantal stoeprandsets (mobiele kunststof stoepranden en ballen) en een bijdrage voor vervoer van kandidaten naar de finale in Rotterdam. In ruil hiervoor worden de gemeentes en/of buurtsportcoaches gevraagd (met behulp van dit pakket) voorrondes te organiseren. Het streven is dat in elke deelnemende gemeente minimaal 500 kinderen meedoen**. Daarnaast kunnen er ook voorrondes voor volwassenen georganiseerd worden.

Stoepranden biedt ruimte voor sport, spel en bewegen
Stoepranden is een leuk, laagdrempelig en actief balspel dat door iedereen gespeeld kan worden op elke willekeurige locatie. Bovendien verbindt het mensen in de buurt. Is uw gemeente actief bezig met sport- en beweegbeleid en staan buitenspelen en verbinding hoog op de gemeentelijke agenda? Doe dan mee als organisator van het NK Stoepranden en maak uiterlijk 25 september uw interesse kenbaar.

5 redenen om mee te doen

  • Stoepranden zet aan tot beweging
  • Stoepranden is voor jong én oud
  • Stoepranden verbindt mensen in de buurt
  • Stoepranden inspireert tot actief buitenspelen
  • Stoepranden is een leuk en sportief evenement, waarmee u als gemeente laat zien dat je sport, spel en beweging belangrijk vindt

Aanmelden of meer informatie?
Heeft u interesse of wil uw gemeente zich aanmelden als organisator van een voorronde? Neem dan contact op met Marlies Bouman via m.bouman@jantjebeton.nl of 06-40 29 27 53 of kijk op www.nkstoepranden.com voor meer info.

Samenwerking
Het NK Stoepranden is een samenwerking van TOS Rotterdam, BuurtLAB Rotterdam, Novasports Sport & Beweeg en Jantje Beton.

*Op basis van het aantal reacties wordt besloten of en in welke vorm het NK Stoepranden in 2018 zal plaatsvinden. De inhoud van het ondersteuningspakket wordt hier ook mede op afgestemd.

**Aangrenzende gemeentes mogen zich samen inschrijven. Zij kunnen bepaalde materialen delen en samen het aantal van 500 kinderen bereiken. Bij vragen over het aantal deelnemende kinderen, kunt u contact opnemen met Marlies Bouman via m.bouman@jantjebeton.nl of 06-40 29 27 53.

Bron: Sport in de buurt

Artikel afdrukken Artikel doorsturen

Artikel doorsturen

Geef uw gegevens en de gegevens van de geadresseerde op om een e-mail te sturen met een verwijzing naar het artikel.

U kunt ook eventueel een persoonlijke boodschap toevoegen.


Uw gegevens

Uw naam*
Uw e-mailadres*

Geadresseerde

Naam*
E-mailadres*

Uw boodschap


* Verplicht veld