Home»Sportservice Overijssel»Publicaties»Nieuws»Bericht
Artikel afdrukken Artikel doorsturen
Sport & gemeenteraadsverkiezingen
12-02-2018

Meer dan helft van de bevolking vindt het belangrijk dat de gemeente zich blijft inzetten voor sportstimulering en beheer en onderhoud van sportaccommodaties. Dit is één van de uitkomsten van de peiling die het Mulier Instituut heeft uitgevoerd in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen. Eén op de vijf kiesgerechtigden zegt de sportstandpunten van politieke partijen mee te nemen in de keuze op 21 maart 2018.
Bijna de helft van de kiesgerechtigden (42%) laat weten graag te zien dat de gemeente extra investeert in schoolzwemmen. Een kwart van de kiesgerechtigden noemden topsport(evenementen) als bezuinigingsoptie voor gemeenten.

Andere uitkomsten van het onderzoek:

Hoe hoger de sportfrequentie van de kiesgerechtigden, hoe groter de kans dat de sportstandpunten van de politieke partijen worden meegewogen.
De meerderheid van de kiesgerechtigden (54%) is tevreden over de gemeentelijke ondersteuning aan sport- en beweegaanbieders.
81% van de kiesgerechtigden vindt dat in hun buurt voldoende sport- en beweegmogelijkheden zijn.
40 procent van de kiesgerechtigden vindt dat de gemeente niet moet bezuinigen op het sport- en beweegbeleid. Ter vergelijking: in 2014 gaf ‘maar’ een kwart van de kiesgerechtigden aan een bezuiniging op sport niet nodig te vinden.


Het Mulier Instituut heeft de resultaten verwerkt in een factsheet, die wordt ingezet ten behoeve van het Sportcampagneteam NL. Het Sportcampagneteam NL is een samenwerking van NOC*NSF, sportbonden, Vereniging Sport en Gemeenten, Sportkracht12 en met medewerking van Kenniscentrum Sport en het Mulier Instituut. Meer informatie over de Sportcampagne GR2018 zie www.gr2018sport.nl. Klik hier om het factsheet ‘Sport en GR2018’ te downloaden.

Bron: www.mulierinstituut.nl

Artikel afdrukken Artikel doorsturen

Artikel doorsturen

Geef uw gegevens en de gegevens van de geadresseerde op om een e-mail te sturen met een verwijzing naar het artikel.

U kunt ook eventueel een persoonlijke boodschap toevoegen.


Uw gegevens

Uw naam*
Uw e-mailadres*

Geadresseerde

Naam*
E-mailadres*

Uw boodschap


* Verplicht veld