Home»Sportservice Overijssel»Publicaties»Nieuws»Bericht
Artikel afdrukken Artikel doorsturen
Mastersymposium Psychomotorische Therapie
12-04-2018

In het streven om het onderzoek naar psychomotorische interventies nog meer op de kaart te zetten organiseert de Masteropleiding Psychomotorische Therapie van Hogeschool Windesheim in samenwerking met het Lectoraat Bewegen, gezondheid en welzijn op 20 april a.s. een symposium " Op weg naar onderbouwing. Mastersymposium over uitkomsten van nieuw onderzoek binnen de psychomotorische therapie."

Podium om masteronderzoeken te presenteren
Tijdens deze studiemiddag wordt aan de afgestudeerden aan de master Psychomotorische Therapie (PMT) een podium gegeven om de beste masteronderzoeken die de laatste twee jaar zijn afgerond te presenteren. Het gaat om verschillende studies naar effectmeting PMT (gezins)interventies bij kinderen, adolescenten en volwassenen m.b.t. diverse problematiek zoals PTSS, schizofrenie en somatoforme stoornissen. En ook om vergelijking van testmateriaal en exploratief onderzoek naar transdiagnostische factoren, zoals lichaamsbeleving

Gastsprekers
Daarnaast zullen twee gastsprekers je op de hoogte brengen van de nieuwste wetenschappelijke ontwikkelingen die relevant zijn voor de psychomotorische therapie.

  • Dr. Cees Boerhout. Cees Boerhout is in november 2017 gepromoveerd op het onderwerp: “Psychomotorische therapie en agressieregulatie bij eetstoornissen”.
  • Mirjam Stuij, Medisch antropoloog en onderzoeker bij het VUMC en Mulier instituut. Het onderwerp van haar onderzoek is Bewegen in tijden van ziekte.

De middag wordt geopend met presentatie van het boek: Protocol Positieve lichaamsbeleving, uitgegeven door Boom Uitgevers. De auteurs Marlies Rekkers & Saskia van Gulik zullen het eerste exemplaar uitgereikt krijgen van de dagvoorzitter Jooske van Busschbach. Alle betalende deelnemers ontvangen een exemplaar van het boek. Studenten kunnen een exemplaar aanschaffen.

Tijdstip en locatie
Deze studiemiddag vindt plaats op vrijdag 20 april, van 12.30 - 17.15 uur op Hogeschool Windesheim in Zwolle.

Meer informatie
Deelname aan het symposium kost € 25,-. Meer informatie en opgave, ook van voorkeur parallelsessie bestaande uit studies naar diagnostiek en interventies in de PMT gericht op 1) kinderen en jeugdigen en hun gezinnen of 2) bij een volwassenpopulatie, bij c.grootenhuis@windesheim.nl.
Accreditatie bij de SRVB is aangevraagd.

Voor meer informatie zie de uitnodiging.

Artikel afdrukken Artikel doorsturen

Artikel doorsturen

Geef uw gegevens en de gegevens van de geadresseerde op om een e-mail te sturen met een verwijzing naar het artikel.

U kunt ook eventueel een persoonlijke boodschap toevoegen.


Uw gegevens

Uw naam*
Uw e-mailadres*

Geadresseerde

Naam*
E-mailadres*

Uw boodschap


* Verplicht veld