Studiereis ‘Sportieve openbare ruimte’

Datum: dinsdag 21 mei 2019
Tijd: 8.30 tot ± 17.30 uur
Locatie: Arnhem e.o. (vertrek bus topsportcentrum Landstede, Zwolle)
Kosten: €75,– per persoon

Laat je inspireren door jouw collega buurtsportcoaches! Ga mee op studiereis naar Arnhem. Deze gemeente scoort in de top drie van vergelijkbare steden als het gaat over de sportieve buitenruimte (onderzoek Mulier Instituut 2018). De trend is dat openbare ruimtes in toenemende mate worden gebruikt voor sporten en bewegen. Daar liggen nog veel kansen voor ons! Buurtsportcoaches nemen ons mee naar vernieuwende projecten en laten ons zien welke acties zij doen om inwoners nog meer te stimuleren om te bewegen.

Hoe beweegvriendelijk is jouw omgeving? En wat kun jij hieraan verbeteren?
Het Mulier Instituut trapt de dag af door in de bus een beknopt ‘college’ te geven over het belang van het sportief gebruik van de openbare ruimte en de belangrijke taak die buurtsportcoaches hebben. Daarnaast wordt in het kort verteld wat het Mulier Instituut aan onderzoekwerk naar buurtsportcoaches doet en wat het doen van onderzoek aan nieuwe inzichten tot nu toe heeft opgeleverd.
Daarna staan sportieve ‘visits’ op het programma. Je maakt kennis met of verdiept jouw kennis over onder meer Outdoor Fitness, Gezonde Scholen en Urban Sports. Ook gaan we zelf even de benen strekken door ‘sportief’ gebruik te maken van de openbare ruimte.

Scoor jouw ticket!
Deze inspiratietour wordt georganiseerd door de Buurtsportcoach Academy, een initiatief van Sportservice Overijssel en Hogeschool Windesheim (Calo), in samenwerking met het Mulier Instituut. Er is volop gelegenheid om te netwerken en voor eten en drinken wordt gezorgd (koffie, lunch en borrel). De studiereis is niet alleen gericht op buurtsportcoaches, maar is ook zeker interessant voor beleidsambtenaren sport en openbare ruimte. De kosten zijn €75,00. Neem je als buurtsportcoach je beleidsambtenaar sport of openbare ruimte mee? Dan betalen jullie als duo €125,00.

Aanmelden kan hier! Doe het meteen, want de bus zit zo vol!

De buurtsportcoaches & ambtenaren sport/openbare ruimte uit Overijssel hebben voorrang. Indien er plaatsen over zijn, kunnen ook geïnteresseerden uit andere provincies deelnemen op volgorde van inschrijving.