Symposium Sportspelen!

Op woensdag 24 april 2019 organiseert Hogeschool Windesheim (Calo) het Symposium Sportspelen.

Centraal tijdens dit symposium staan vragen als: Kan Ledvloer technologie bijdragen aan een rijkere leeromgeving in volleybal? Waarom ‘leest’ de ene speler het spel beter dan de andere? Wat wordt verstaan onder spelinzicht en wat is er bekend over kijkgedrag van spelers in basketbal en voetbal? Hoe realiseer je als trainer of docent een optimaal leerklimaat voor spelers of leerlingen? Bezoek dit symposium voor technologische én inhoudelijke ontwikkelingen in spelsporten met recente inzichten uit onderzoek en praktijk.

Een interactieve led-vloer wordt tijdens deze dag gepresenteerd en de eerste inzichten worden gedeeld uit het onderzoeksproject Smart Sport Exercises, een onderzoeksproject mede uitgevoerd door Universiteit Twente en Hogeschool Windesheim.

Programma
14.00 uur          Inloop met koffie en thee
14.30 uur          Opening
15.00 uur          Workshopronde 1
16.30 uur          Workshopronde 2
18.00 uur          Afsluitend eten en netwerkborrel
19.00 uur          Einde

Theorie Workshops
Maak in workshops kennis met de winnaar van de Sportinnovator prijs 2018: de XOET-scan over de kwaliteit van het leerklimaat. Kijk mee met het onderzoeksproject Smart Sport Exercises van de Universiteit Twente en Hogeschool Windesheim. Of krijg een overzicht van wetenschappelijke kennis over spelinzicht en kijkgedrag.

Praktijk Workshops
Of ben je geïnteresseerd in de praktijk van onderwijs en sport? Laat je inspireren door nieuwe spelvormen in cricket, korfbal en beachvolleybal. Voor iedere docent, trainer, of opleider met interesse in speldidactiek en innovatie.

Lees hier welke workshops u kunt volgen.

Beperkt aantal plekken
Voor het symposium is een beperkt aantal plekken beschikbaar dus wees er snel bij!

Kosten: €90.-
Tijdstip: 14.00 tot 19.00 uur (inclusief maaltijd)
Locatie: Hogeschool Windesheim

Aanmelden
U kunt zich aanmelden voor dit symposium via deze link.