Nationale Suiker Challenge 2019

Nederlanders eten gemiddeld 30% meer suiker dan het maximum dat is vastgesteld door de Wereld Gezondheidsorganisatie. Te veel suiker is een belangrijke veroorzaker van overgewicht en mensen met overgewicht hebben een grotere kans op diabetes type 2.
Tijdens de Nationale Suiker Challenge van 3 – 9 juni 2019 is het de bedoeling da men een week lang eet en drinkt zonder toegevoegde suikers. De Nationale Suiker Challenge vindt jaarlijks plaats en is een initiatief van het Diabetes Fonds.
De Nationale Suiker Challenge 2018 was met ruim 30.000 deelnemers een groot succes!

Voor 2019 kun je je gratis aanmelden als je ook aan de challenge mee wilt doen. Je krijgt dan van het Diabetes Fonds een paar weken voor de start van de challenge gratis het digitale Suiker Challenge Magazine, met daarin heerlijke, gezonde recepten zonder toegevoegde suikers, verantwoorde tussendoortjes, praktische tips en handige adviezen van di√ętisten. Zo kan de gezonde keuze de minder zoete keuze zijn. Bekijk hier het magazine van 2018.

Feit: In totaal krijgen we gemiddeld 28 suikerklontjes per dag binnen. Dat is 40 kilo suiker per jaar. Terwijl de Wereldgezondheidsorganisatie adviseert om dagelijks maximaal 12,5 suikerklontjes (vrouwen) of 15 suikerklontjes (mannen) aan vrije suikers te consumeren, krijgen we er iedere dag dus 30% te veel van binnen. Kinderen zelfs bijna 80% te veel, zo blijkt uit de nieuwste cijfers van het RIVM.

Ben je wakkergeschud door dit artikel, ga je misschien wel meedoen met de Nationale Suiker Challenge, maar wil je toch ook meer weten over suiker in combinatie met sport, kijk dan o.a. bij:
duursport sportvoeding;
kenniscentrum suiker en voeding;
suiker in je sportdrankje;
suiker en hardlopen.