Scholingen en cursussen voor buurtsportcoaches

Na de zomer worden er weer diverse scholingen en cursussen aangeboden voor buurtsportcoaches en combinatiefunctionarissen! Zo wordt vanuit de Buurtsportcoach Academy de cursus Lerend Sportbeleid en een studie 2-daagse georganiseerd. Maar ook vanuit Hogeschool Windesheim en collega sportservices worden er in het schooljaar 2019-2020 diverse activiteiten aangeboden. Hieronder een overzicht van een aantal interessante scholingen/cursussen in de regio!

 

Cursus Lerend Sportbeleid (Buurtsportcoach Academy Overijssel)
Data: 17 september, 15 oktober & 12 november 2019 (16.00 – 20.00 uur)
Locatie: Sportcentrum Tijenraan, Raalte

In de cursus krijg je de meest recente inzichten aangereikt uit de beleidskunde en leer je deze toepassen op de eigen werksituatie.Voor meer informatie klik hier.

 

Cursus ‘Aan de slag met aangepast sporten’ (Gelderse Sport Federatie)
Data: 18 september, 2 oktober, 16 oktober en 11 december 2019 (terugkomdag) (13.00 tot 17.00 uur)
Locatie: De Koepel in Voorst

Om als buurtsportcoach aan de slag te gaan met sportstimulering voor mensen met een handicap is het nodig om enige kennis te hebben van de betreffende doelgroepen en van de organisatie van sport voor mensen met een beperking. Deze cursus behandelt de benodigde kennis en geeft je handvaten om aan de slag te gaan in de wereld van het ‘aangepast sporten’.  Voor meer informatie klik hier.

 

Cursus Groepsdynamisch werken (Calo, Hogeschool Windesheim)
Data: 30 oktober, 13 november en 27 november 2019 (13.30 – 16.30 uur)
Locatie: Calo, Hogeschool Windesheim in Zwolle.

Groepen en klassen worden complexer, met onrust, pesten, ondermaats presteren of haantjesgedrag tot gevolg. Herken je dit en wil je grip krijgen op groepsprocessen? Voor meer informatie klik hier.

 

Studie 2-daagse (Buurtsportcoach Academy Overijssel)
Data: 20 november (15.00 – 22.00 uur) en 21 november 2019 (9.00 – 15.00 uur)
Locatie: Diverse locaties in Enschede.
Tijdens de studie 2-daagse gaan we nader in op de thema’s van het Landelijk Sportakkoord en de rol die jij als buurtsportcoach binnen de thema’s kunt vervullen. Er worden diverse ‘theoretische’ sessies en ‘praktische’ workshops georganiseerd. Daarnaast laat Sportaal jullie kennismaken met verschillende sportlocaties en projecten in Enschede. Uiteraard is er ook voldoende tijd om met collega-buurtsportcoaches uit kennis en ervaringen te delen. Voor meer informatie klik hier.

 

Cursus bewegend leren (Calo, Hogeschool Windesheim)
Data:  12 februari en 18 maart 2020 (14.00 – 17.00)
Locatie: Calo, Hogeschool Windesheim in Zwolle. 

Hoe kun je meer bewegen stimuleren en integreren in het dagelijkse lesgeven, en daarbij bewegen combineren met leren? Dit leer je in de cursus Bewegend Leren. Voor meer informatie klik hier.

 

Diverse scholingen ‘Speciaal Bewegen’ (Special Heroes i.s.m. Hogeschool Windesheim)
Meedoen is plezier maken, je grenzen verleggen, talenten ontdekken en andere mensen ontmoeten. Het maakt je trots, vergroot je zelfvertrouwen, geeft kracht en is ook nog gezond! Om zoveel mogelijk mensen met een beperking mee te laten doen is het belangrijk dat er voldoende deskundigheid is bij diverse aanbieders van sport en cultuur. Stichting Special Heroes verzorgt daarom o.a. scholingen in samenwerking met diverse partners als NOC*NSF, diverse sportbonden, Hogeschool Windesheim (Calo), Hanze Hogeschool Groningen en Kenniscentrum Sport. Voor meer informatie klik hier.