Stimuleer een gezonde leefstijl op school!

Wil je op jouw school meer aandacht voor een gezonde leefstijl. Doe dan mee met EU-schoolfruit en/of het Nationaal Schoolontbijt. Hieronder meer informatie over beide projecten!

 EU-Schoolfruit
Van 2 t/m 13 september kunnen scholen (so, po primair onderwijs  , vso) zich inschrijven voor EU Europese unie -Schoolfruit en groente 2019-2020. Dit voorlichtings- en stimuleringsprogramma over gezonde voeding leert kinderen spelenderwijs gezonder te eten.

Het programma van deze officiële Gezonde School- activiteit loopt van week 46 t/m week 16. Deelnemende scholen ontvangen gedurende 20 weken 3 porties groente en fruit per leerling per week. Wanneer het aantal inschrijvingen meer is dan de maximale capaciteit, dan wordt op basis van een onafhankelijke loting bepaald welke scholen aan EU-Schoolfruit deelnemen.

Lees meer over de Gezonde School-activiteit EU-Schoolfruit of schrijf je direct in via  www.euschoolfruit.nl.

 

Nationaal Schoolontbijt
Gezellig en gezond samen ontbijten op school. Dat gebeurt van 4 t/m 8 november 2019 tijdens het Nationaal Schoolontbijt! Schrijf jouw basisschool of brugklas voor 13 september in voor deze 17e editie via Schoolontbijt.nl.

Ook dit jaar heeft het Nationaal Schoolontbijt brede steun van belangrijke partijen: het Voedingscentrum, Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG), de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Bovendien is het Nationaal Schoolontbijt officieel ambassadeur van Gezonde School.

Werken aan gezonde voeding is één van de thema’s binnen het programma Gezonde School. Heb je na het Nationaal Schoolontbijt de smaak te pakken en wil je structureel werken aan het thema Voeding binnen de Gezonde School? Kijk dan op Gezondeschool.nl (povombo).

Bron: Gezonde School