Wie wordt clubheld van het jaar?

Achtergrond
Iedereen kent ze wel: de vrijwilliger die bij de club rondloopt, onmisbaar is en zich inzet voor allerlei klussen in en rondom de vereniging. Er zijn ruim 50.000 verenigingen en stichtingen in Nederland waar samen vele vrijwilligers werkzaam zijn. Om deze vrijwilligers in het zonnetje te zetten is het initiatief genomen om een verkiezing Clubheld van het Jaar te houden. In het voorjaar was er al een Club van het Jaar verkiezing voor de clubs zelf, maar nu dus een verkiezing voor de vrijwilligers bij die clubs. Zij zijn het kloppend hart van de vereniging en verdienen nog vaker in het zonnetje te worden gezet.

Aanmelden clubheld
Tot en met 10 november 2019 kan er een nieuwe clubheld worden aangemeld.

Stemmen op clubheld
Tot en met 2 december 2019 kan er  op de aangemelde clubhelden worden gestemd. Hoe meer stemmen een clubheld krijgt, hoe groter de kans om te winnen.

Winnaar
In iedere gemeente wint de clubheld met de meeste stemmen. Hieruit wordt een top 3 bepaald voor sport en een top 3 voor cultuur op basis van de meeste stemmen. Uit deze 6 personen wordt een provincie-winnaar gekozen. Op 17 december komen deze provincie-winnaars bij elkaar, daar mogen de clubs van die provinciale winnaars dan nog een deskundige jury overtuigen waarom hun clubheld de titel verdient. Na overleg binnen de vakjury wordt dan de uiteindelijke landelijke winnaar bekend gemaakt. Hij/zij mag zich dan “Clubheld van het jaar 2019” noemen. Daarnaast wint hij/zij ook een groot feest voor de hele club.

Informatie
Meer informatie over de verkiezing, een clubheld nomineren of stemmen op een clubheld is te vinden op deze website.