3×3 Basketbalpleintje Nijverdal krijgt vorm

Basketbalvereniging The Valley Bucketeers ontving vorig jaar een mooi bedrag van de provincie Overijssel om bewegen in de openbare ruimte te stimuleren. Van dit geld wordt op dit moment een mooi 3X3 veld gerealiseerd!

Samen met de gemeente Hellendoorn werd vorig jaar een aanvraag ingediend. Met het gewonnen geld wil de vereniging het basketbal terugbrengen naar het pleintje. Bij de thuishaven Het Ravijn -zwem sport zorg – wordt een pleintje gerealiseerd waarop 3×3 basketbal kan worden gespeeld. The Valley Bucketeers wil jeugdleden inzetten om activiteiten op dit pleintje te organiseren.

3×3 basketbal is een aparte discipline binnen de basketbalsport, waarbij er door twee teams van drie spelers tegen elkaar wordt gespeeld. De wedstrijden spelen zich af op een half basketbalveld op één basket. 3×3 basketbal wordt buiten gespeeld, waardoor het toegankelijk wordt voor iedereen. Daarnaast worden alle spelers actief betrokken bij het spel, wat ontwikkeling van spelers ten goede komt.

Met toenemende beweegarmoede en afnemende sociale cohesie is het maatschappelijk relevant kinderen en sport terug te brengen naar de straat. Door talenten te ontwikkelen, in de buitenlucht te zijn, samen te spelen, in beweging te zijn en elkaar te ontmoeten wordt de kracht van sport ten volle benut.
Basketbal is bij uitstek een sport die in de jaren ’80 en ’90 onderdeel uitmaakte van het straatbeeld. Met de komst van veel concurrerende activiteiten, waaronder de opkomst van de digitalisering, is dat in hoog tempo verdwenen. De sport heeft zich echter wereldwijd ontwikkeld en wordt toegevoegd aan de vaste programmering van de Olympische Zomerspelen. Topsport!

Basketbalvereniging The Valley Bucketeers wil haar eigen sport promoten en inspelen op de groei van 3×3 basketbal door het een plek te geven in de openbare ruimte. Om zo het bewegen in de openbare ruimte te stimuleren: terug naar het pleintje!
Er werd al een mooie nieuwe basket geïnstalleerd, In januari werd ook het hekwerk rondom het pleintje geplaatst. Bij mooi weer in het voorjaar volgt nog de belijning, waarna het pleintje helemaal klaar is voor gebruik!