Home»advies & ondersteuning»Onderwijs
Artikel afdrukken Artikel doorsturen

Onderwijs

Sport en (bewegings)onderwijs waren in het verleden twee strikt afzonderlijke werelden. Door allerlei ontwikkelingen zien we de tendens dat beide naar elkaar toe groeien en inzien dat samenwerken winst kan opleveren. De overheid zet sport en bewegen in ten behoeve van diverse maatschappelijke problemen, zoals kinderen en jongeren met over- en ondergewicht, de toenemende passieve levensstijl en jongeren die in de buurt overlast veroorzaken. Sportverenigingen zien een daling van jeugdleden vanaf een jaar of vijftien, kloppen daarom bij het onderwijs aan omdat de school nog steeds de vindplaats van de jeugd is. Sport en bewegen krijgt ook steeds meer ‘bewegingsruimte’ binnen het onderwijs, omdat scholen maatschappelijk betrokken en op zoek zijn naar partners die een bijdrage kunnen leveren aan het onderwijs.

De laatste jaren worden scholen (steeds meer) gestimuleerd te werken aan een gezonde school. De gezonde school is bedoeld voor scholen die planmatig en structureel willen werken aan gezondheidsbevordering. Sportservice Overijssel trekt hierbij samen op met onder andere GGD IJsselland en GGD Twente om gemeenten en scholen te ondersteunen.

Sportservice Overijssel werkt dus samen met het onderwijs om beweging te stimuleren. Van opvanginstellingen voor de allerkleinsten 0-4 jaar tot meer specialistisch onderwijs. We werken samen, hebben een aanbod van projecten, delen ervaringen, geven informatie en verwijzen door.

  • Klik hier hoe scholen een impuls kunnen geven aan een gezonde school
  • Klik voor een overzicht van onze bestaande onderwijsprojecten in het Primair Onderwijs of Voortgezet Onderwijs.
  • Sportservice Overijssel adviseert gemeenten bij de vormgeving en implementatie van het openbare speelruimtebeleid, wilt u hier meer over lezen klik op Speelruimtebeleid.
Artikel afdrukken Artikel doorsturen

Contact

Liselot ter Harmsel
ma t/m do: 08.00 - 16.00 uur
telefoon: 038-4577780
Mail Liselot ter Harmsel

Arjan van der Velde
maandag t/m donderdag
telefoon: 038 - 457 77 72 dinsdag tel: 06 - 12 17 19 18
Mail Arjan van der Velde

Artikel doorsturen

Geef uw gegevens en de gegevens van de geadresseerde op om een e-mail te sturen met een verwijzing naar het artikel.

U kunt ook eventueel een persoonlijke boodschap toevoegen.


Uw gegevens

Uw naam*
Uw e-mailadres*

Geadresseerde

Naam*
E-mailadres*

Uw boodschap


* Verplicht veld