Home»advies & ondersteuning»Sportbeleid»Sport en Bewegen in de Buurt»Buurtsportcoach
Artikel afdrukken Artikel doorsturen

Buurtsportcoach

Om gemeenten te ondersteunen bij het creëren van voldoende sport- en beweegaanbod voor alle inwoners van jong tot oud, heeft VWS geïnvesteerd in buurtsportcoaches. Deze investering bouwt voort op de Impuls Brede Scholen, Sport en Cultuur, waarbij Combinatiefuncties worden ingezet voor de sectoren onderwijs, sport en cultuur.

De buurtsportcoach heeft naast meer mensen in beweging brengen als taak om verbindingen te leggen tussen sport en bewegen en andere sectoren zoals onderwijs, welzijn, kinderopvang, zorg en bedrijfsleven. De buurtsportcoach is werkzaam bij een sport- en beweegaanbieder en/of binnen een tweede sector.

Overijsselse situatie
Alle Overijsselse gemeenten nemen deel aan de (Brede) Impuls Combinatiefuncties (Combinatiefunctionarissen en/of Buurtsportcoaches) en zijn vanaf 2012 van start gegaan. In 2014 - 2015 participeren tien Overijsselse gemeenten in het project De Buurtsportcoach Academy. De Buurtsportcoach Academy geeft een kwaliteitsimpuls aan de kennis en vaardigheden van buurtsportcoaches waardoor zij in staat zijn de maatschappelijke betekenis van sport en bewegen (beter) te benutten voor het sportief participeren van kwetsbare burgers in de gemeente.

 

Artikel afdrukken Artikel doorsturen

Contact

Arjan van der Velde
maandag t/m donderdag
telefoon: 038 - 457 77 72 dinsdag tel: 06 - 12 17 19 18
Mail Arjan van der Velde

Artikel doorsturen

Geef uw gegevens en de gegevens van de geadresseerde op om een e-mail te sturen met een verwijzing naar het artikel.

U kunt ook eventueel een persoonlijke boodschap toevoegen.


Uw gegevens

Uw naam*
Uw e-mailadres*

Geadresseerde

Naam*
E-mailadres*

Uw boodschap


* Verplicht veld