Home»advies & ondersteuning»Sportbeleid»Sport en Bewegen in de Buurt»Ondersteuning
Artikel afdrukken Artikel doorsturen

Ondersteuning

De Sportimpuls
Sportservice Overijssel biedt ondersteuning en haar expertise aan voor sportverenigingen- en sportaanbieders in de provincie die een project in het kader van de Sportimpuls willen aanvragen.

De Sportimpuls is een subsidieregeling die lokale sport- en beweegaanbieders financieel ondersteunt bij de opzet van activiteiten die ze ondernemen om meer mensen langdurig te laten sporten en bewegen. De Sportimpuls kent naast de ‘reguliere’ ronde nog twee specifieke rondes: de Sportimpuls Jeugd in lage inkomensbuurten en de Sportimpuls Kinderen sportief op gewicht.

De regeling in het kort
Doel : meer mensen sporten en bewegen door nieuw aanbod
Wie mag aanvragen : lokale sportaanbieders
Subsidie : € 10.000 tot € 100.000
Wat : projecten van de Menukaart 
Indiening : begin 2017
 
Ondersteuning
De Sportimpuls geeft de kans om op lokaal niveau meer mensen in beweging te brengen en een structurele verbreding van het lokale sport- en beweegaanbod te realiseren. Het opstellen van een kansrijke Sportimpuls aanvraag is voor veel sport- en beweegaanbieders echter een (te) uitgebreid en complex proces. Sportservice Overijssel wil sport- en beweegaanbieders en gemeenten graag informeren, adviseren en ondersteunen bij de vierde tranche van de Sportimpuls. Vanuit onze steunfunctietaak bieden we de volgende dienstverlening kosteloos aan:

1. Lokale of regionale informatiebijeenkomst
 • Doelgroep: sport- en beweegaanbieders, welzijnsorganisatie, zorgorganisaties, onderwijs, buurt- en wijkverenigingen, iedereen die een beweegaanbod organiseert.
 • Inhoud:
  * Informatie diverse Sportimpuls regelingen
  * Interventies Menukaart
  * Toelichting projectformats
  Exacte inhoud in overleg met de betrokken gemeente(n) en/of lokale sportbedrijf.
2. Terugkombijeenkomsten
 • Doelgroep: sport- en beweegorganisaties en/of betrokken organisaties, die bezig zijn met het opstellen van een aanvraag
 • Inhoud:
  * 1-op1 advies over de aanvraag
Maatwerk
Sportservice Overijssel kan potentiële aanvragers helpen bij het aanvraagtraject. Tegen een vergoeding kunnen we ondersteuning geven bij:
 1. Opstellen van een Sportimpuls aanvraag
  Vanaf het vinden van samenwerkingspartners tot aan het schrijven van de uiteindelijke aanvraag. Sportservice Overijssel stelt capaciteit en expertise ter beschikking om een kwalitatief goede aanvraag te realiseren en daarmee meer kans te maken op honorering.

 2. Verzamelen data
  Een analyse van de buurt/gemeente en onderbouwing van de gemaakte keuzes is een belangrijk onderdeel van een Sportimpuls aanvraag. Sportservice Overijssel kan hierbij ondersteuning bieden. Via het product Scan2Move kunt u eenvoudig een inventarisatie opstellen en uitvoeren, data zoeken of een eigen buurtscan uitvoeren.
Contact
Graag denken we met uw gemeente mee over de wijze waarop de kansen van de Sportimpuls kunnen worden verzilverd. Neem contact op met Sportservice Overijsel om uw lokale situatie te analyseren en een passend ondersteuningsaanbod voor de Sportimpuls te creëren.
Artikel afdrukken Artikel doorsturen

Contact

Arjan van der Velde
maandag t/m donderdag
telefoon: 038 - 457 77 72 dinsdag tel: 06 - 12 17 19 18
Mail Arjan van der Velde

Artikel doorsturen

Geef uw gegevens en de gegevens van de geadresseerde op om een e-mail te sturen met een verwijzing naar het artikel.

U kunt ook eventueel een persoonlijke boodschap toevoegen.


Uw gegevens

Uw naam*
Uw e-mailadres*

Geadresseerde

Naam*
E-mailadres*

Uw boodschap


* Verplicht veld