Home»advies & ondersteuning»Sportinfrastructuur»Olympisch Netwerk»Onderzoek
Artikel afdrukken Artikel doorsturen

Onderzoek

Overijssel en het Olympisch Plan 2028

Het Olympisch Plan 2028 is een integraal masterplan dat beoogt Nederland in 2016 naar een Olympisch niveau te hebben gebracht. Olympisch niveau is een metafoor voor een land met een cultuur waarin men het beste uit zichzelf wil halen, een goed leefklimaat, een gezonde levensstijl, voldoende sportmogelijkheden en een goede mobiliteit.
Meer concreet: er wordt gestreefd naar excellente prestaties, economische impact en een vitale samenleving. De sport vervult hierbij een belangrijke aanjaagfunctie. De organisatie van de Olympische Spelen in 2028 is slechts de stip aan de horizon.
In 2016 wordt besloten of er daadwerkelijk een bid zal worden uitgebracht voor deze Spelen. Het Olympisch Plan heeft doelstellingen voor heel Nederland, maar is beslist niet alleen een zaak van de nationale overheid. Juist de provincies zouden een belangrijke taak kunnen vervullen bij het realiseren van de doelstellingen.

Gedeputeerde Staten van Overijssel heeft Sportservice Overijssel gevraagd om, samen met DHV, het Mulier Instituut, KISS, de UT, de Regionale Bureaus voor Toerisme en de hogescholen in Overijssel een aantal onderzoeksvragen te beantwoorden.
Op basis van de antwoorden op deze vragen wil de provincie Overijssel een afweging maken over haar inzet op (delen van) het Olympisch Plan.
Ook wil de provincie voor ieder van deze onderwerpen weten of samenwerking met de provincie Gelderland voordelen biedt.

Het eindrapport "Overijssel en het Olympisch Plan" is als PDF te downloaden.
Artikel afdrukken Artikel doorsturen

Artikel doorsturen

Geef uw gegevens en de gegevens van de geadresseerde op om een e-mail te sturen met een verwijzing naar het artikel.

U kunt ook eventueel een persoonlijke boodschap toevoegen.


Uw gegevens

Uw naam*
Uw e-mailadres*

Geadresseerde

Naam*
E-mailadres*

Uw boodschap


* Verplicht veld