Lancering Overijssels Sport- en beweegakkoord

Afgelopen donderdag 12 november is in het FBK stadion het Overijssels Sport- en beweegakkoord gelanceerd en het startsein gegevens van de Special Olympics Nationale Spelen 2022 in Twente middels een webcast. Gedeputeerde Roy de Witte van de Provincie Overijssel ging met verschillende vertegenwoordigers vanuit het brede provinciale veld van sport en bewegen in gesprek over de ambities en kansen van dit akkoord. Drie van de vijf thema’s uit het akkoord werden belicht.

Met Rick Brink, minister van Gehandicapentzaken, Claudio Bruggink, voorzitter Special Olympics Nationale Spelen Twente 2022 en Ruud Verbunt, voorzitter Special Olympics Nederland werd het belang van Inclusief sporten en bewegen besproken. Onderdeel van dit thema is de Special Olympics dat van 10 tot en met 12 juni 2022 in de 14 Twente gemeente zal worden georganiseerd.

Anneleen Yma-Diedering, procesbegeleider NOC*NSF-Rabobank, sprak over de vitaliteit van sportverenging ook in tijden van Corona. Voor het thema talentontwikkeling vertelde Rik Hardon, performance coach regionaal talent centrum atletiek Oost, zijn ervaring met talenten uit de atletieksport in Overijssel.

De webcast is hieronder terug te kijken.