Loopland Overijssel

Om de motorische ontwikkeling van jeugd te verbeteren en de fitheid van ouderen te bevorderen is het project Loopland Overijssel gestart. Onder dit project vallen drie interventies voor de doelgroepen kinderen (Sportfundamentals), jongeren (iRun2BFit) en volwassenen (Kuier deur) met een chronische aandoening.

Opnames bij RTV Oost
Van de interventies Sportfundamentals en Kuier deur zijn door RTV Oost onlangs opnames gemaakt op locatie die nu te zien zijn op RTV Oost.

Voor Sportfundamentals waren we op bezoek bij basisschool De Es in Hellendoorn. Op deze basisschool hebben ze een daily miles parcours aangelegd rond de school en hebben ze het bewegen geïntegreerd in de lessen. Zo zie je de kinderen van groep 5 het parcours afleggen en een rekenoefening doen op het schoolplein.

Voor Kuier deur waren we te gast in Losser. Een grote groep volwassenen komt elke vrijdagochtend samen om te wandelen. Na afloop zitten ze nog na met een kopje koffie of thee bij Stichting Man. Het 16-wekelijks project is afgesloten met een gezamenlijke wandeling maar de deelnemers ‘kuieren’ nog steeds door.

Meer informatie
Ben je geïnteresseerd in het project of één van de interventies lees hier meer of neem contact met ons op.