Home»onderzoek & innovatie»Onderzoek»Monitoren»Jeugdsportmonitor
Artikel afdrukken Artikel doorsturen

Jeugdsportmonitor

Met behulp van de provinciale monitor ‘Fit en Gezond in Overijssel', beschikken de Overijsselse gemeenten over betrouwbare cijfers omtrent sport, bewegen en leefstijl van volwassenen (18 -75 jaar). Gemeenten hebben ook behoefte aan dezelfde gegevens over jeugd en jongeren. Om die reden is de Overijsselse jeugdsportmonitor door Sportservice Overijssel uitgevoerd in het najaar van 2012 en herhaald in 2014 en 2016. 

Net als de monitor voor volwassenen, wordt hierbij gebruik gemaakt van de Richtlijn Sportdeelname Onderzoek (RSO) en is de vragenlijst ontwikkeld op basis van bestaande vragenlijsten, zoals de BOS-kompas. Voor de basisschooljeugd (4-11 jaar) worden de ouders uitgenodigd om deel te nemen aan het onderzoek door de vragenlijst online in te vullen. De jongeren van het voortgezet onderwijs (12-17 jaar) kunnen op school de vragenlijst zelf online invullen. Voor dit onderzoek is medewerking van de gemeenten en het onderwijs gewenst voor een goede respons.

Om de ontwikkelingen en trends op sportgebied te kunnen volgen is vervolgonderzoek in de tijd noodzakelijk. Daarom is in het najaar van 2014 de Jeugdsportmonitor herhaald en wordt het onderzoek in het najaar van 2016 voor de derde keer uitgevoerd in 19 Overijsselse gemeenten*. De analyse en rapportage van het onderzoek wordt uitgevoerd door Sportservice Overijssel. De rapportage is op 11 mei 2017 overhandigd aan gedeputeerde Bert Boerman.

*Deelnemende gemeenten: Almelo, Borne, Dalfsen, Deventer, Enschede, Haaksbergen, Hardenberg, Hellendoorn, Hof van Twente, Kampen, Losser, Oldenzaal, Ommen, Rijssen-Holten, Steenwijkerland, Twenterand, Wierden, Zwartewaterland en Zwolle.
 

Artikel afdrukken Artikel doorsturen

Contact

Liselot ter Harmsel
ma t/m do: 08.00 - 16.00 uur
telefoon: 038-4577780
Mail Liselot ter Harmsel

Marieke van Vilsteren
ma, do : 09.00 - 17.00 uur di : 08.00 - 15.00 uur
telefoon: 038 - 457 77 81
Mail Marieke van Vilsteren

Artikel doorsturen

Geef uw gegevens en de gegevens van de geadresseerde op om een e-mail te sturen met een verwijzing naar het artikel.

U kunt ook eventueel een persoonlijke boodschap toevoegen.


Uw gegevens

Uw naam*
Uw e-mailadres*

Geadresseerde

Naam*
E-mailadres*

Uw boodschap


* Verplicht veld