Home»onderzoek & innovatie»Onderzoek»Monitoren»Verenigingsmonitor Overijssel
Artikel afdrukken Artikel doorsturen

Verenigingsmonitor Overijssel

Sportverenigingen vormen het kloppende hart van de breedtesport en vervullen met behulp van de vele vrijwilligers een belangrijke maatschappelijke rol. Sportservice Overijssel onderschrijft die belangrijke rol en wil voor de sportverenigingen de helpdesk zijn. Om onze sportverenigingen op een juiste wijze te ondersteunen, is het belangrijk om meer inzicht te krijgen in het wel en wee van sportverenigingen. Dankzij een bijdrage van de Provincie Overijssel is Sportservice Overijssel in staat gesteld om de Verenigingsmonitor Overijssel uit te voeren. Samen met de monitor ‘Fit en Gezond in Overijssel’ en de 'Jeugdsportmonitor' is de Verenigingsmonitor Overijssel een terugkerend onderzoek waarvan de uitkomsten kunnen dienen als basis voor nieuw sportbeleid, om de voortgang van beleid te kunnen meten en/of te benchmarken.

Er wordt gebruik gemaakt van de vragenlijst van de landelijke Verenigingsmonitor van het Mulier Instituut, waarin een aantal wijzigingen zijn aangebracht om de drempel voor het invullen te verlagen (o.a. vragen over financiën zijn verwijderd) en om aan de informatiebehoefte van Sportservice Overijssel te voldoen. Voor het grootste deel is de vragenlijst echter goed vergelijkbaar met de Verenigingsmonitor.

Verenigingsmonitor Overijssel
Eind 2015/begin 2016 is de Verenigingsmonitor Overijssel weer herhaald. In totaal hebben 365 verenigingen uit Overijssel de monitor volledig ingevuld. Met gebruik van de Vitaliteitsindex is een beeld verkregen van de vitaliteit en maatschappelijke betrokkenheid van sportverenigingen. Iedere sportvereniging vervult in de basis al een belangrijke rol in de maatschappij, in dit onderzoek is gekeken naar de bredere maatschappelijke rol die verengingen (willen) vervullen. Een volledige rapportage met alle resultaten van de Verenigingsmonitor Overijssel is in juli uitgekomen.

 

Artikel afdrukken Artikel doorsturen

Contact

Liselot ter Harmsel
ma t/m do: 08.00 - 16.00 uur
telefoon: 038-4577780
Mail Liselot ter Harmsel

Marieke van Vilsteren
ma, do : 09.00 - 17.00 uur di : 08.00 - 15.00 uur
telefoon: 038 - 457 77 81
Mail Marieke van Vilsteren

Artikel doorsturen

Geef uw gegevens en de gegevens van de geadresseerde op om een e-mail te sturen met een verwijzing naar het artikel.

U kunt ook eventueel een persoonlijke boodschap toevoegen.


Uw gegevens

Uw naam*
Uw e-mailadres*

Geadresseerde

Naam*
E-mailadres*

Uw boodschap


* Verplicht veld