Het nieuwe normaal getackeld

Op zoek naar jouw sportidee

0 Reacties

Met spoed gezocht: sportieve slimmeriken en doeners die een kans al zien vanaf anderhalvemeter afstand en die dan ook pakken! Sportservice Overijssel en Topsport Overijssel zijn op zoek naar ideeën en innovaties die het ‘nieuwe normaal’ tackelen. Vanaf vandaag kun je jouw idee indienen. Wil je deze zomervakantie nog aan de slag? Zet jouw idee dan zo spoedig mogelijk in de kopgroep! 

Wist je dat miljoenen Nederlanders minder zijn gaan sporten sinds corona ons heeft overvallen? Vooral kinderen bewegen een stuk minder blijkt uit onderzoek van NOC*NSF en dat is een zeer verontrustende trend. Dat een gezond lijf je belangrijkste bezit is, moge duidelijk zijn. Sporten en bewegen zijn onmisbaar bij een gezonde leefstijl. Overijssel zet alles op alles om tot de vitaalste provincies van Nederland te behoren. We hebben immers een goede sportinfrastructuur en genoeg mooie natuur en openbare ruimtes om een buitenspeel- en sportparadijs te zijn voor jong en oud.

Veel sportverenigingen, sportbedrijven, clubs en sportieve ondernemers hebben plannen om mensen aan te moedigen (weer en meer) te gaan bewegen. Ze koppelen het ‘nieuwe normaal’ aan innovatieve producten en diensten. Om ‘in the game’ te blijven moeten we dingen anders doen dan we deden: precies de kern van innovatie!

We zijn op zoek naar jouw sportidee, dat voldoet aan een van de volgende criteria:

  • Je ziet sportieve kansen in de anderhalvemetersamenleving
  • Je draagt bij aan het toegankelijk maken van sport voor iedereen
  • Je benut op nieuwe manieren openbare en sportieve buitenruimten
  • Je verbindt jouw sportinitiatief aan andere maatschappelijke sectoren
  • Je maakt op een verrassende manier gebruik van technologie

We helpen jou op weg om jouw idee te realiseren en wat nodig is om van A naar B te komen. Dat kan een advies of verwijzing zijn, maar ook het in beeld brengen van mogelijke subsidies* en/of fondsen voor jouw idee/plan.

Dien jouw idee zo snel mogelijk in via info@sportserviceoverijssel.nl. Vermeld naam, organisatie en motiveer jouw plan in maximaal 1 A4. Wij delen de ideeën o.a. via onze website. Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Sportservice Overijssel via (038) 457 77 77.

Sportservice Overijssel en Topsport Overijssel ontwikkelen de komende maanden samen met de regionale sportwereld, gemeenten en inwoners het Provinciaal Sportakkoord. Dit om sportieve ambities uit te spreken, maar ook om alle verenigingen en sportbedrijven weer perspectief te bieden. Daarbij willen we jouw praktische ideeën/plannen nu alvast ondersteunen! Kom in beweging!

* Zo introduceert de Provincie Overijssel vanaf augustus de regeling ‘Vitale en gezonde samenleving 2020’, gericht op initiatieven die de gezondheid en vitaliteit bevorderen, gekoppeld aan de ‘anderhalvemetersamenleving’. Bijvoorbeeld het verbinden van nieuwe doelgroepen aan een sportvereniging of het tegengaan van eenzaamheid. Per initiatief is maximaal € 2.500,- beschikbaar. Meer informatie hierover is te vinden via het subsidieloket: https://www.overijssel.nl/loket/subsidie/sociale-kwaliteit/vitale-gezonde-samenleving-2020/