Voor het jaar 2019/2020 biedt de Buurtsportcoach Academy masterclasses, werkbezoeken, cursussen en innovatiewerkplaatsen aan.

  • Masterclass: Tijdens de masterclasses staan diverse thema’s centraal. Samen met een inhoudelijk expert ga je op bepaalde thema’s de verdieping in met theorie/onderzoek en praktijk!
  • Werkbezoek: Tijdens een werkbezoek ga je een kijkje in de keuken nemen bij een andere organisatie/gemeente. Een werkbezoek kan zowel binnen als buiten de provincie Overijssel plaatsvinden. Bij de werkbezoeken wordt er ingesprongen op de actualiteit. Niet alle werkbezoeken staan daarom al op de jaarplanning.
  • Cursus: Tijdens cursussen ga je je kennis verder ontwikkelen rondom een bepaald thema. De cursus bestaat uit 3 dagdelen.
  • Innovatiewerkplaats: In een innovatiewerkplaats wordt gewerkt aan ‘kennisontwikkeling’ waarbij een verbinding wordt gelegd tussen de beroepspraktijk, onderwijs en onderzoek. Het is een ‘leeromgeving’ waarin je samen met professionals, onderzoekers en studenten werkt aan een complex vraagstuk uit de beroepspraktijk of de samenleving.

Hieronder de scholingskalender voor het jaar 2019/2020. De scholingskalender wordt gedurende het jaar steeds verder gevuld.

Scholingskalender 2019

 

Dinsdag 17 september, 15 oktober en 12 november 2019: Cursus Lerend Sportbeleid
3 dagen
In de cursus krijg je de meest recente inzichten aangereikt uit de beleidskunde en leer je deze toepassen op de eigen werksituatie.
Sportcentrum Tijenraan, Raalte

 

Woensdag 18 september, 2 oktober, 16 oktober en 11 december 2019: Cursus  Aan de slag met aangepast sporten” (Gelderse Sport Federatie)
Om als buurtsportcoach aan de slag te gaan met sportstimulering voor mensen met een handicap is het nodig om enige kennis te hebben van de betreffende doelgroepen en van de organisatie van sport voor mensen met een beperking. Deze cursus behandelt de benodigde kennis en geeft je handvaten om aan de slag te gaan in de wereld van het ‘aangepast sporten’.
1 dag

De Koepel, Voorst

 

Woensdag 30 oktober, 13 november en 27 november 2019:  Cursus Groepsdynamisch werken (Calo, Hogeschool Windesheim)
Groepen en klassen worden complexer, met onrust, pesten, ondermaats presteren of haantjesgedrag tot gevolg. Herken je dit en wil je grip krijgen op groepsprocessen?
3 dagdelen (middag)
Deventer

 

Woensdag 20 november (15.00 – 22.00 uur) en donderdag 21 november (09.00 – 15.00 uur) 2019:  Studie 2 daagse
Tijdens de studie 2-daagse gaan we nader in op de thema’s van het Landelijk Sportakkoord en de rol die jij als buurtsportcoach binnen de thema’s kunt vervullen.
2 dagen
Enschede

 

Woensdag 12 februari en 18 maart 2020: Cursus Bewegend leren (Calo, Hogeschool Windesheim)
Hoe kun je meer bewegen stimuleren en integreren in het dagelijkse lesgeven, en daarbij bewegen combineren met leren? Dit leer je in de cursus Bewegend Leren.
2 dagen, 14.00 – 17.00 uur

Calo, Hogeschool Windesheim, Zwolle