Home»sport & beweegprojecten»Afgeronde projecten»Beweegimpuls Kwetsbare Senioren
Artikel afdrukken Artikel doorsturen

Beweegimpuls Kwetsbare Senioren

Zowel de dubbele vergrijzing als de extramuralisering in de zorg leggen extra druk op de WMO-taken van de gemeente. Om zware/zwaardere zorg zo lang mogelijk uit te stellen is het vooral voor kwetsbare senioren van groot belang dat zij (blijven) participeren in de samenleving. Een gezonde leefstijl, waaronder voldoende lichaamsbeweging, kan juist voor deze doelgroep in belangrijke mate bijdragen aan zelfredzaamheid en aan het zo lang mogelijk zelfstandig kunnen functioneren. Het creëren/versterken van samenwerkingsverbanden en het makelen/schakelen tussen behoeften en het aanbod van activiteiten.

Het project richtte zich primair op minder mobiele en kwetsbare senioren in de buurt/wijk. Met het project werd ingezet op het creëren/versterken van samenwerkingsverbanden om deze doelgroep in beweging te brengen en houden.

Het project richt zich secundair op sport- en beweegaanbieders, welzijnsorganisaties, zorg- en verpleeghuizen, werkers binnen de woonservicegebieden (welzijnswerkers, vrijwilligers en mantelzorgers).

Het project had een looptijd van 2 jaar, van 1 januari 2015 tot 31 december 2016, en werd uitgevoerd in veertien Overijsselse gemeenten.

Wmo-projectDe Beweegimpuls voor kwetsbare senioren in Overijssel werd mogelijk gemaakt door de subsidieregeling ‘Ondersteuning uitvoering WMO 2014' van de Provincie Overijssel.

Artikel afdrukken Artikel doorsturen

Contact

Krijn van Houten
maandag t/m donderdag 08.00 - 16.30 uur;
telefoon: 038 - 457 77 73
Mail Krijn van Houten

Artikel doorsturen

Geef uw gegevens en de gegevens van de geadresseerde op om een e-mail te sturen met een verwijzing naar het artikel.

U kunt ook eventueel een persoonlijke boodschap toevoegen.


Uw gegevens

Uw naam*
Uw e-mailadres*

Geadresseerde

Naam*
E-mailadres*

Uw boodschap


* Verplicht veld