Home»sport & beweegprojecten»Afgeronde projecten»De Buurtsportcoach Academy»Terugblik slotbijeenkomst
Artikel afdrukken Artikel doorsturen

Terugblik slotbijeenkomst

De Buurtsportcoach Academy succesvol afgesloten met de bijeenkomst ‘De Buurtsportcoach Academy draait door!’

Woensdag 9 december jl. vond in het Landstede Sportcentrum de slotbijeenkomst plaats van de Buurtsportcoach Academy. 38 buurtsportcoaches namen deel aan een gevarieerd programma. Op het Centre Court kwam men sportief in actie. Tijdens de clinic (S)Cool on wheels hebben de deelnemers ervaren hoe het is om te leven en te sporten in een rolstoel. Creativiteit kwam van pas tijdens de clinic ‘Meer met minder’, waarin men met weinig materiaal aan de slag ging om toch leuke en uitdagende beweegactiviteiten te verzinnen.

In een DWDD-achtige setting is met diverse gasten uit onderzoek, beleid en praktijk gekeken naar de waarde van de buurtportcoach. Dat de buurtsportcoach, die in sommige gevallen onder moeilijke omstandigheden zijn/haar werk doet, van meerwaarde is werd door de aanwezigen bevestigd. Het zichtbaar maken en uitdragen van de waarde behoeft echter wel de nodige aandacht. De organisatoren, Sportservice Overijssel en Hogeschool Windesheim (afdeling Calo), vonden het tijd om de buurtsportcoaches eens in het zonnetje te zetten. Jack Weijkamp bracht hen een ode waarin hij op poëtische wijze de dagelijkse praktijk van de buurtsportcoach verwoorde. Aansluitend kreeg men uit handen van de directeuren van de Hogeschool Windesheim (afdeling Calo) en Sportservice Overijssel een certificaat of een bewijs van deelname uitgereikt. Art Langeler gaf als hoofd Jeugdopleiding van PSV een kijkje in de keuken van het topvoetbal. Duidelijk werd dat er in de basis niet veel verschil is tussen topvoetbal en het werk van de buurtsportcoach. Het samenwerken, leggen van verbindingen tussen organisaties en sport benaderen vanuit een opvoedkundige waarde is ook in het topvoetbal dagelijkse kost. Na het afsluitende buffet keerde een ieder huiswaarts.

Het project de Buurtsportcoach Academy is officieel ten einde. Maar Hogeschool Windesheim (afdeling Calo) en Sportservice Overijssel hebben besloten om met de Academy door te gaan. Door middel van bijeenkomsten wordt het overdragen van kennis en informatie en het bieden van een platform om te netwerken gefaciliteerd. Een nieuw toe te voegen aspect is die van kennisontwikkeling door middel van professionele kennisgroepen. Meer hierover volgt in het nieuwe jaar!

Sfeerimpressie

Clinic (S)Cool on wheels   Clinic Meer met Minder   Aan tafel!
Uitreiking certificaten   Groepsfoto   Art Langeler

 

Ode aan de buurtsportcoaches in Overijssel - Jack Weijkamp

Artikel afdrukken Artikel doorsturen

Contact

Liselot ter Harmsel
ma t/m do: 08.00 - 16.00 uur
telefoon: 038-4577780
Mail Liselot ter Harmsel

Artikel doorsturen

Geef uw gegevens en de gegevens van de geadresseerde op om een e-mail te sturen met een verwijzing naar het artikel.

U kunt ook eventueel een persoonlijke boodschap toevoegen.


Uw gegevens

Uw naam*
Uw e-mailadres*

Geadresseerde

Naam*
E-mailadres*

Uw boodschap


* Verplicht veld