Home»sport & beweegprojecten»Jeugd»Jeugdfonds Sport en Cultuur Overijssel
Artikel afdrukken Artikel doorsturen

Jeugdfonds Sport en Cultuur Overijssel

Het Jeugdfonds Sport en het Jeugdfonds Cultuur zijn in Overijssel per 03-04-2018 samengebracht in het Jeugdfonds Sport en Cultuur Overijssel

Het Jeugdfonds Sport wil kinderen van minder draagkrachtige ouders op een snelle, effectieve en laagdrempelige manier laten sporten. Hierdoor moeten de kinderen een kans krijgen zich positief te ontwikkelen en te laten deelnemen aan de maatschappij. Motto van het Jeugdfonds Sport is niet voor niets; alle kinderen moeten kunnen sporten!

Aanmelden
Intermediairs, erkend door het Jeugdfonds Sport, zorgen voor de aanmeldingen. Deze intermediairs zijn professionals die betrokken zijn bij de scholing, opvoeding en begeleiding van kinderen. Bijvoorbeeld jeugdhulpverleners, leerkrachten, decanen, huisartsen, enz. Ouders en sportverenigingen kunnen geen aanvraag indienen bij het Jeugdfonds Sport. Zie www.allekinderendoenmee.nl.

Financiële bijdrage
De financiële bijdrage, maximaal € 225,-- per kind/per jaar, wordt gebruikt voor contributie en sportkleding. De financiële bijdrage gaat niet naar de kinderen of de ouder(s)/verzorger(s), maar wordt rechtstreeks overgemaakt naar de sportvereniging en de sportwinkel.


Het Jeugdfonds Cultuur wil financiële drempels weghalen om zo ook kinderen in achterstandsposities de gelegenheid te geven om mee te doen door middel van actieve kunstbeoefening. Het Jeugdfonds Cultuur stimuleert daarmee de persoonlijke ontwikkeling van kinderen in achterstandsposities. Bovendien draagt het Jeugdfonds Cultuur daarmee bij aan een creatieve en innovatieve samenleving.

Aanmelden
Intermediairs, erkend door het Jeugdfonds Cultuur, zorgen voor de aanmeldingen. Deze intermediairs zijn professionals die betrokken zijn bij de scholing, opvoeding en begeleiding van kinderen. Bijvoorbeeld jeugdhulpverleners, leerkrachten, decanen, huisartsen, enz. Ouders en cultuurorganisaties/cultuurinstellingen kunnen geen aanvraag indienen bij het Jeugdfonds Cultuur.

Financiële bijdrage
De financiële bijdrage, maximaal € 425,-- per kind/per jaar, wordt gebruikt voor lidmaatschap/cursusgelden en instrumenten en/of attributen. De financiële bijdrage gaat niet naar de kinderen of de ouder(s)/verzorger(s), maar wordt rechtstreeks overgemaakt naar de cultuurorganisatie/cultuurinstelling en de muziekwinkel.

Artikel afdrukken Artikel doorsturen

Contact

Harriet Nijland
Maandag & donderdag: 8.00 -15.00 uur
telefoon: 038 - 457 77 71
Mail Harriet Nijland

Artikel doorsturen

Geef uw gegevens en de gegevens van de geadresseerde op om een e-mail te sturen met een verwijzing naar het artikel.

U kunt ook eventueel een persoonlijke boodschap toevoegen.


Uw gegevens

Uw naam*
Uw e-mailadres*

Geadresseerde

Naam*
E-mailadres*

Uw boodschap


* Verplicht veld