Home»sport & beweegprojecten»Jeugd»School en Sport Primair Onderwijs
Artikel afdrukken Artikel doorsturen

School en Sport Primair Onderwijs

Gezonde leerlingen vertonen betere onderwijspresentaties, de leeromgeving wordt als prettiger ervaren en schoolverzuim en schooluitval zijn lager. Bovendien levert gezondheidsbevordering bij jeugdigen op latere leeftijd grote gezondheidswinst op. Bij voorkeur maakt het thema gezondheid op een integrale en structurele wijze deel uit van het schoolbeleid.

De vakleerkracht Lichamelijke Opvoeding (of combinatiefunctionaris of buurtsportcoach met lesgevende taken) speelt hierin een cruciale rol om de basis te leggen voor een levenlang plezier in bewegen. Hij of zij kan een duurzame relatie leggen met het naschoolse sportaanbod, de speelomgeving en de functionaris Jeugdgezondheidszorg.
Sportservice Overijssel onderhoudt met verschillende partners nauwe relaties als het gaat om het gezamenlijk bezigen van een eenduidige positieve boodschap om  de mentale en fysieke gezondheid van de jeugd en jongeren in Overijssel te bevorderen.  De insteek is om te zorgen voor kinderen die veerkrachtig zijn, weerbaar en flexibel, met gevoel voor eigen verantwoordelijkheid en het bewustzijn om zelf gezonde keuzes te maken.

Bekijk ook: website gezondeschool.nl

Artikel afdrukken Artikel doorsturen

Contact

Arjan van der Velde
maandag t/m donderdag
telefoon: 038 - 457 77 72 dinsdag tel: 06 - 12 17 19 18
Mail Arjan van der Velde

Artikel doorsturen

Geef uw gegevens en de gegevens van de geadresseerde op om een e-mail te sturen met een verwijzing naar het artikel.

U kunt ook eventueel een persoonlijke boodschap toevoegen.


Uw gegevens

Uw naam*
Uw e-mailadres*

Geadresseerde

Naam*
E-mailadres*

Uw boodschap


* Verplicht veld