Home»sport & beweegprojecten»Jeugd»School en Sport Voortgezet Onderwijs
Artikel afdrukken Artikel doorsturen

School en Sport Voortgezet Onderwijs

De middelbare schoolperiode is een kwetsbare periode waarbij jongeren minder gaan bewegen en gaan experimenteren met onder andere roken, drinken en seksualiteit. De jeugdsportmonitor Overijssel 2014 bevestigt dit, in het voortgezet onderwijs valt veel winst te behalen op het gebied van de beweegnorm en het bevorderen van een gezonde leefstijl. Binnen het voortgezet onderwijs wordt de meeste inactiviteit geconstateerd op het vmbo, maar ook kwetsbare groepen als allochtonen en jongeren met overgewicht en obesitas verdienen aandacht.

Het is de uitdaging om binnen het voortgezet onderwijs besturen, directies en docenten te stimuleren om te komen tot een integraal schoolbeleid met betrekking tot sport, bewegen en een gezonde leefstijl waarbij jongeren verleid worden om meer te gaan sporten en bewegen.
In het kader van de gezonde school aanpak liggen er mogelijkheden om scholen te ondersteunen om structureel werk te maken van gezondheid op school. De aanpak gaat uit van wat de school al doet, bouwt hier op voort en sluit aan bij de wensen en behoeften van de school. De school kiest daarbij een aantal gezondheidsthema’s om activiteiten op uit te voeren.
Artikel afdrukken Artikel doorsturen

Contact

Arjan van der Velde
maandag t/m donderdag
telefoon: 038 - 457 77 72 dinsdag tel: 06 - 12 17 19 18
Mail Arjan van der Velde

Artikel doorsturen

Geef uw gegevens en de gegevens van de geadresseerde op om een e-mail te sturen met een verwijzing naar het artikel.

U kunt ook eventueel een persoonlijke boodschap toevoegen.


Uw gegevens

Uw naam*
Uw e-mailadres*

Geadresseerde

Naam*
E-mailadres*

Uw boodschap


* Verplicht veld