Home»sport & beweegprojecten»Jeugd»Sportieve Opvang»Coach actieve leefstijl 0-4 jaar
Artikel afdrukken Artikel doorsturen

Coach actieve leefstijl 0-4 jaar

Door te weinig bewegen en een verkeerd voedingspatroon krijgen steeds meer jonge kinderen overgewicht en/of een bewegingsachterstand. Zij gaan later lopen, bewegen houterig en vallen vaker. Onhandig of (te) dik zijn heeft voor een kind ook vaak sociaal-emotionele gevolgen.

Sportservice Overijssel richt zich op een structurele verbetering van een actieve en gezonde leefstijl van 0-4 jarigen. Met de pilot Coach actieve leefstijl 0-4 jaar is ervaring opgedaan met beweegprofessionals, ingezet voor het stimuleren van een actieve leefstijl bij kinderen in de leeftijd 0-4 jaar.
 
De opgedane ervaringen zijn verwerkt in de interventie Kinderdagverblijf in Beweging, die aansluit op het planmatig bewegingsonderwijs op de basisschool: zij biedt handvatten in ordening van de leerlijnen (bijv. rollen, balanceren, mikken) en qua didactiek ("Loopt 't, lukt 't, leeft 't"), ook voor kinderen tot 4 jaar.

Het aanstellen van een beweegprofessional binnen een kinderopvangorganisatie is waardevol gebleken voor de visie- en beleidsontwikkeling, de repertoirevorming, de implementatie en het initiëren en uitvoeren van leefstijlinterventies ten behoeve van het jonge kind. Een combinatiefunctionaris binnen en buiten de organisatie borgt tevens de doorgaande lijn wat betreft de stimulering van een gezonde, actieve leefstijl in de wijk of het dorp.

Publicaties

- Rapport Coach actieve leefstijl 0-4 jaar (de rol van de combinatiefunctionaris bij het stimuleren van een gezonde, actieve leefstijl bij 0-4 jarigen)

Artikel afdrukken Artikel doorsturen

Contact

Arjan van der Velde
maandag t/m donderdag
telefoon: 038 - 457 77 72 dinsdag tel: 06 - 12 17 19 18
Mail Arjan van der Velde

Artikel doorsturen

Geef uw gegevens en de gegevens van de geadresseerde op om een e-mail te sturen met een verwijzing naar het artikel.

U kunt ook eventueel een persoonlijke boodschap toevoegen.


Uw gegevens

Uw naam*
Uw e-mailadres*

Geadresseerde

Naam*
E-mailadres*

Uw boodschap


* Verplicht veld