Home»sport & beweegprojecten»Mensen met een beperking»Regionalisering
Artikel afdrukken Artikel doorsturen

Regionalisering

Het gemeentelijk niveau is veelal te klein om activiteiten op het gebied van aangepast sporten te organiseren en te komen tot een volwaardig aanbod. Vandaar dat regionale bundeling van initiatieven een pré is om de kwantiteit en de kwaliteit van aangepaste sport- en beweegmogelijkheden te verbeteren en te waarborgen.

Het aanstellen van een regiocoach Aangepast Sporten (AS), is de kern van de regionale aanpak. Onder de noemer van ‘Iedereen Actief – ontdek en doe mee’ wordt samen met 15 gemeenten regionaal een impuls gegeven aan het sport en bewegen voor mensen met een beperking in Overijssel. In vier regio’s (IJsselland, Ommen-Hardenberg, Salland en Twente) kan men terecht bij een regiocoach voor informatie en advies over de sportmogelijkheden, worden sportaanbieders ondersteund en worden trainers, coaches en vrijwilligers indien nodig geschoold.

Het Wmo project Regionale Samenwerking Aangepast Sporten (2014-2015) heeft als vliegwiel gediend voor de regionale samenwerking ten aanzien van aangepast sporten in Overijssel. Aansluitend op het landelijke beleid Grenzeloos Actief wordt samen met alle 25 Overijsselse gemeenten ingezet op het uitbreiden van de regionale samenwerking.
Dit wordt mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage via de landelijke subsidieregeling van Grenzeloos Actief, een bijdrage van de provincie Overijssel, inzet van alle 25 Overijsselse gemeenten (inzet van regiocoaches, lokale buurtsportcoaches en uren beleidsmedewerkers) en provinciale partners MEE Oost, MEE IJsseloevers en Sportservice Overijssel.

Artikel afdrukken Artikel doorsturen

Contact

Arjan van der Velde
maandag t/m donderdag
telefoon: 038 - 457 77 72 dinsdag tel: 06 - 12 17 19 18
Mail Arjan van der Velde

Artikel doorsturen

Geef uw gegevens en de gegevens van de geadresseerde op om een e-mail te sturen met een verwijzing naar het artikel.

U kunt ook eventueel een persoonlijke boodschap toevoegen.


Uw gegevens

Uw naam*
Uw e-mailadres*

Geadresseerde

Naam*
E-mailadres*

Uw boodschap


* Verplicht veld