Home»sport & beweegprojecten»Mensen met een chronische aandoening»Leefstijlinterventies
Artikel afdrukken Artikel doorsturen

Leefstijlinterventies

De laatste jaren zijn verschillende leefstijlinterventies ontwikkeld, met een grote verscheidenheid aan doelen, doelgroepen en inhoud. Er wordt gesproken van een gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) als er vanuit een multidisciplinaire samenwerking is tussen zorg en sport, die gericht is op het verwerven en behouden van gezond gedrag bij deelnemers.

Voor een geslaagde implementatie van een GLI zijn lokaal een aantal elementen nodig, zoals kennis en vaardigheden in de eerste lijn zorg, een overzicht van de sport- en beweegmogelijkheden (een zgn. sociale beweegkaart) en een lokaal netwerk rond sport & zorg voor een goede afstemming tussen de verschillende partners.

Sportservice Overijssel is betrokken (geweest) bij de projecten als LeefstijlCoach, Beweegkuur en Bewegen op Recept. Daarin werk(t)en we samen met ROSET, Progez (Regionale Ondersteuningsorganisaties eerstelijnszorg), GGD IJsselland en GGD Twente.

Huidig project
Momenteel zijn 14 overijsselse gemeenten actief met het Wmo project Zorg voor Sport en Bewegen. Een project om mensen in een kwetsbare situatie in beweging te brengen. Daarvoor zetten de gemeenten in op het versterken van de samenwerking tussen de zorgprofessionals en de sport, middels een ketenaanpak.

Klik hier voor meer informatie over het project Zorg voor Sport en Bewegen.

Artikel afdrukken Artikel doorsturen

Contact

Marieke van Vilsteren
ma, do : 09.00 - 17.00 uur di : 08.00 - 15.00 uur
telefoon: 038 - 457 77 81
Mail Marieke van Vilsteren

Artikel doorsturen

Geef uw gegevens en de gegevens van de geadresseerde op om een e-mail te sturen met een verwijzing naar het artikel.

U kunt ook eventueel een persoonlijke boodschap toevoegen.


Uw gegevens

Uw naam*
Uw e-mailadres*

Geadresseerde

Naam*
E-mailadres*

Uw boodschap


* Verplicht veld