Home»sport & beweegprojecten»Publiekscampagnes»Ik fiets campagne
Artikel afdrukken Artikel doorsturen

Ik fiets campagne

Sportservice Overijssel wil de inwoners van Overijssel nog bewuster maken van het belang van bewegen. Dit doen we door twee verschillende groepen inwoners aan te sporen vaker de fiets te pakken.

1. Ik fiets naar school!
We stimuleren kinderen van 6 tot en met 8 jaar, inclusief hun ouders, om van en naar school te fietsen. Er is een lespakket ontwikkeld zodat de school op een zelfgekozen moment aandacht kan besteden aan fietsen naar school en in de vrije tijd. Gemeenten kunnen scholen stimuleren om deel te nemen, als onderdeel van lokale programma’s om een gezonde, actieve leefstijl te stimuleren. 


2. Fietsvriendin!
Fietsvriendin is een campagne van Sportservice Overijssel gestart in het voorjaar van 2012. Onze ambitie is om meer vrouwen op de pedalen te krijgen, ofwel het stimuleren van een actieve leefstijl. Fietsvriendin kent een breed draagvlak en werkt samen de Overijsselse bureaus voor Toerisme, het Overijsselse bedrijfsleven (waaronder Zuivelhoeve, Salland, Thermen Bussloo, Cortina en Basil) en de provincie.

Fietsvriendin is een digitale community waar vrouwen elkaar uitnodigen voor bestaande of zelf uitgestippelde fietsroutes. Op de site vinden ze inspiratie voor mooie bestaande routes op datum die gericht zijn op interesses van vrouwen (zoals de picknickroute of 100% zweten route), kortingen op interessante toeristische 'things to do' en lifestyle (mode, gezond eten, genoeg bewegen en ontspanning),

Denkt u aan meedoen?
Graag wisselen wij met organisaties gedachten en ideeën uit om zoveel mogelijk vrouwen te interesseren voor Fietsvriendin. Ziet u kansen? Neem dan contact met ons op.

Fietsvriendin is te volgen op social media: www.facebook.com/fietsvriendin en www.twitter.com/fietsvriendin.

Bovenstaande leefstijlcampagnes worden gefinancierd door de provincie Overijssel en het NISB (Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen) in het kader van de 30-minuten-beweegnorm.

Publicaties


 

Artikel afdrukken Artikel doorsturen

Contact

Hack Goettsch
maandag t/m vrijdag 08.00 - 17.00 uur
telefoon: 038 - 457 77 75 / 06 - 51 25 08 24
Mail Hack Goettsch

Artikel doorsturen

Geef uw gegevens en de gegevens van de geadresseerde op om een e-mail te sturen met een verwijzing naar het artikel.

U kunt ook eventueel een persoonlijke boodschap toevoegen.


Uw gegevens

Uw naam*
Uw e-mailadres*

Geadresseerde

Naam*
E-mailadres*

Uw boodschap


* Verplicht veld