Home»sport & beweegprojecten»Senioren»Seniorensport
Artikel afdrukken Artikel doorsturen

Seniorensport

Met de kanttekening dat het stellen van een leeftijdsgrens in dit verband arbitrair is, hebben we het bij seniorensport over sport- en beweegactiviteiten voor 50-plussers die nu niet of onvoldoende sportactief zijn. Zeker in deze leeftijdscategorie zijn strikte leeftijdsgrenzen nauwelijks te hanteren, omdat fysieke en psychische gezondheid, sportervaring en leefsituatie nogal verschillen.
Midlifers en senioren vormen een steeds grotere groep in onze maatschappij. Ze beschikken vaak over veel vrije tijd en brengen die op een andere wijze door dan vroeger. Deze groep is bovendien veelal vitaler, mobieler en ook zelfstandiger dan voorgaande generaties. Om uiteenlopende redenen spelen veel sportverenigingen echter niet of onvoldoende in op de uitdaging om deze senioren bij de vereniging te betrekken.

Sportservice Overijssel wil seniorensport stimuleren door sportbonden en – verenigingen te ondersteunen bij het ontwikkelen van een wervings- en behoudbeleid voor senioren en het starten van sportkennismakingstrajecten.
Artikel afdrukken Artikel doorsturen

Contact

Krijn van Houten
maandag t/m donderdag 08.00 - 16.30 uur;
telefoon: 038 - 457 77 73
Mail Krijn van Houten

Artikel doorsturen

Geef uw gegevens en de gegevens van de geadresseerde op om een e-mail te sturen met een verwijzing naar het artikel.

U kunt ook eventueel een persoonlijke boodschap toevoegen.


Uw gegevens

Uw naam*
Uw e-mailadres*

Geadresseerde

Naam*
E-mailadres*

Uw boodschap


* Verplicht veld