Home»Sportservice Overijssel»Publicaties»Nieuws

Nieuws

14-2-2019

De genomineerden van de verkiezingen ‘Sportiefste Basisschool van Nederland’ en ‘Sportiefste SBO-School van Nederland’ zijn bekend! Uit de provincie Overijssel is SBO-school de Twijn uit Zwolle genomineerd!

De gemeente Den Haag zal dit jaar samen met de sportopleidingen van de Haagse Hogeschool en ROC Mondriaan optreden als gastvrouw bij de verkiezing van ‘Sportiefste Basisschool van Nederland 2019’ en de eerste verkiezing van de ‘Sportiefste SBO-School van Nederland’. 

13-2-2019

Samen met haar groene partners heeft de provincie Overijssel de ambitie om alle schoolpleinen in Overijssel in 2025 te vergroenen. Stichting Springzaad, Natuur en Milieu Overijssel en IVN Overijssel willen de komende jaren samen met de provincie en andere partners scholen ondersteunen in dit proces.  

11-2-2019

Uitreiking ovp 2018Wouke Boers uit Kampen en Stichting Zwembad De Groene Jager uit Den Ham zijn de winnaars van de Overijsselse Vrijwilligersprijs 2018. Zij wonnen de juryprijs en ontvingen tijdens een feestelijke uitreiking in het Provinciehuis in Zwolle een waarderingscheque ter waarde van duizend euro uit handen van gedeputeerde Bert Boerman. De publieksprijzen werden gewonnen door Frank Oude Breuil uit Albergen en Buurthuis Veur Mekaar uit Bergentheim. De Overijsselse Vrijwilligersprijs is dit jaar voor de negentiende keer uitgereikt en is een initiatief van de Provincie Overijssel.

11-2-2019

Staatssecretaris Paul Blokhuis heeft op 6 februari het startsein gegeven voor de volgende fase van de ketenaanpak overgewicht en obesitas bij kinderen. In 2030 moet in alle gemeenten passende ondersteuning en zorg beschikbaar zijn voor kinderen met overgewicht. Volgend jaar starten 35 gemeenten met de aanpak, onder begeleiding van een coalitie waar het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu  onderdeel van is.

11-2-2019

Het Mulier Instituut heeft een factsheet opgesteld met de belangrijkste resultaten uit de 1-meting lichamelijke opvoeding en sport in het voortgezet onderwijs.

Uit de 1-meting kwam naar voren dat in 2018 op het vmbo gemengde leerweg/theoretische leerweg gemiddeld minder uren lichamelijke opvoeding werd aangeboden dan de richtlijnen voorschrijven. Bij de overige schoolniveaus werd conform de richtlijnen lesgegeven.

05-2-2019

Werk je met een interessante aanpak op gebied van criminaliteitspreventie en sociale veiligheid? Of ken je een dergelijk bijzonder project? Schrijf je dan in voor de Hein Roethofprijs!

De Hein Roethofprijs is er voor buurtwerkers, bewonersverenigingen, wijkraden, politie, bedrijven en gemeenten. Een nominatie levert op zich al flink wat (landelijke) publiciteit op. De winnaar ontvangt 10.000 euro om het project verder uit te bouwen.

4 pagina's1 2 3 4 > »

Artikel doorsturen

Geef uw gegevens en de gegevens van de geadresseerde op om een e-mail te sturen met een verwijzing naar het artikel.

U kunt ook eventueel een persoonlijke boodschap toevoegen.


Uw gegevens

Uw naam*
Uw e-mailadres*

Geadresseerde

Naam*
E-mailadres*

Uw boodschap


* Verplicht veld