Home»Sportservice Overijssel»Publicaties»Nieuws

Nieuws

18-10-2018

Heb je als sportvereniging een goed en innovatief idee om (nog meer) mensen aan het sporten en bewegen te krijgen? Vraag dan nu bij de provincie Overijssel een subsidie aan!

De provincie daagt namelijk Overijsselse organisaties als sportclubs, buurtverenigingen en gemeenten uit om met nieuwe initiatieven te komen die zich richten op gezond leven en bewegen, maar ook op het stimuleren van noaberschap. Het idee is dat iedereen kan bewegen op zijn of haar eigen niveau en met een eigen doel. Om dit te stimuleren is op 5 oktober de subsidieregeling ‘Samen voor Elkaar’ van start gegaan. Organisatoren kunnen tot en met 9 november 2018 aanvragen indienen van maximaal €3.000,- per initiatief.

17-10-2018

Ook komend najaar worden vanuit het programma Jong Leren Eten weer diverse regiobijeenkomsten georganiseerd. Tijdens deze regiobijeenkomst maken jullie kennis met elkaar, krijgen jullie meer uitleg over het landelijke en provinciale programma Jong Leren Eten, wordt besproken welke kansen dit voor jullie biedt en wordt verkend waar we elkaar kunnen versterken. Hoe kunnen we samen het thema gezonde en duurzame voeding belangrijk maken voor kinderen en jongeren (0-18 jaar) binnen het onderwijs en de kinderopvang?

16-10-2018

In 2018 heeft het Mulier Instituut met steun van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een panel van buurtsportcoaches opgezet. Relevante thema’s en ontwikkelingen kunnen door het bevragen van buurtsportcoaches en werkgevers in beeld worden gebracht. Uit de eerste peiling blijkt dat buurtsportcoaches vinden dat zij als beroepsgroep vooral verbindende (62%) en assertieve (56%) eigenschappen gemeenschappelijk hebben. Buurtsportcoaches vinden communiceren (68%) en samenwerken (50%) de belangrijkste vaardigheden die een goede buurtsportcoach moet bezitten. Daarnaast heeft een goede buurtsportcoach kennis over de doelgroep (55%). Werkgevers van buurtsportcoaches schetsen hetzelfde profiel van een buurtsportcoach. Voor meer resultaten zie de website van het Mulier Instituut

11-10-2018

De overheid wil met het Sportakkoord bereiken dat iedere Nederlander – ongeacht beperking – een leven lang plezier in sport en bewegen kan beleven. Om dit te bereiken, is inzicht nodig in de wensen en voorkeuren van mensen met een lichamelijke beperking en/of chronische aandoening. Waar hebben zij behoefte aan? Het Mulier Instituut ontwikkelde een toolbox waarmee je deze behoeften in kaart kunt brengen.

11-10-2018

Als blijk van waardering voor de enorme vrijwillige inzet in Overijssel, reikt de provincie Overijssel op vrijdag 30 november 2018 in het provinciehuis in Zwolle de Overijsselse Vrijwilligersprijs uit.

Tot 1 november 2018 mogen alle inwoners van Overijssel hun eigen favoriete vrijwilliger en/of vrijwilligersorganisatie nomineren via de website www.ovp2018.nl.

09-10-2018

De provincie Overijssel wil samen met organisaties en inwoners letterlijk in beweging komen. Het idee is dat iedereen kan bewegen op zijn of haar eigen niveau en met een eigen doel. Om dit te stimuleren is op 5 oktober de subsidieregeling ‘Samen voor Elkaar’ van start gegaan.

6 pagina's1 2 3 4 5 6 > »

Artikel doorsturen

Geef uw gegevens en de gegevens van de geadresseerde op om een e-mail te sturen met een verwijzing naar het artikel.

U kunt ook eventueel een persoonlijke boodschap toevoegen.


Uw gegevens

Uw naam*
Uw e-mailadres*

Geadresseerde

Naam*
E-mailadres*

Uw boodschap


* Verplicht veld