Home»Sportservice Overijssel»Publicaties»Nieuws

Nieuws

14-8-2018

Is het voor jouw vereniging ook een uitdaging om nieuw (bestuurs-)talent te vinden? En zou je daar eigenlijk meer tijd voor willen maken, maar lukt het je niet omdat je meegenomen wordt in de waan van de dag? Heel herkenbaar. Vanwege deze veelgehoorde probleemstelling hebben de KNVB en NOC*NSF gezamenlijk een effectieve, moderne en frisse wervingscampagne gemaakt. Dit is een doe-het-zelf wervingscampagne voor verenigingen.

06-8-2018

Welke Gouden Tip heeft jouw school om te werken aan een gezonde leefstijl? Deel het beste idee van jouw school en inspireer daarmee andere scholen. Wie weet wint jouw school de Inspiratieprijs 2018. Alle po, vo en mbo scholen mogen meedoen. De Inspiratieprijs Gezonde School wordt uitgereikt tijdens het congres Gezonde School op 30 oktober.

06-8-2018

De Special Eurobarometer – sport and physical activity (2009, 2013 en 2017) is een onderzoek onder ruim 28.000 Europeanen uit 28 (in 2009: 27) landen van de Europese Unie. Het Mulier Instituut heeft deze onderzoeken nader geanalyseerd en kwam tot een aantal opmerkelijke resultaten.

Vier op de vijf Nederlanders (80%) bewegen wekelijks recreatief (niet sportgerelateerd). Nederland is daarmee één van de beweegkoplopers in Europa, waar het gemiddelde beweegcijfer (44%) een stuk lager ligt.  Met meer dan de helft (56%) van de Nederlanders die wekelijks sport, scoort Nederland ook in die ranglijst hoger dan het EU-gemiddelde (40%).

24-7-2018

Dit najaar organiseert Sport en Bewegen in de Buurt opnieuw regionale bijeenkomsten. De Lerende Netwerken zullen ditmaal een ochtend beslaan met aansluitende lunch (09.00 - 13.00 uur). Voor regio Overijssel wordt de bijeenkomst georganiseerd op maandag 1 oktober in Het Anker te Overijssel. Deze bijeenkomst wordt in samenwerking met de Buurtsportcoach Academy georganiseerd.

Omdat de  Lerende Netwerken de samenwerking zijn aangegaan met de Buurtsportcoach Academy, geldt er voor Overijssel/Zwolle op maandag 1 oktober a.s. een afwijkend programma.

's Middag wordt op dezelfde locatie GO-Overijssel ‘Het inspiratie festival voor sport, bewegen en gezondheid’ georganiseerd. Het festival (voorheen de Overijsselse Sportontmoeting) vindt aansluitend plaats.

Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

24-7-2018

Hebt u als (nieuw) raadslid of wethouder de komende raadsperiode het thema sport en bewegen in uw gemeente ‘in portefeuille’ of bent u daarbij betrokken, dan nodigen wij u van harte uit voor deelname aan de masterclass ‘De kracht van sport en bewegen in Overijsselse gemeenten’ op maandag 17 september van 17.00 – 20.00 uur in Deventer. De bijeenkomst wordt georganiseerd tijdens de Nationale Sportweek, waarvan Deventer ‘Host-City’ is.

Hier meer informatie over programma en aanmelding.

24-7-2018

De online Financieringswijzer Sport en Bewegen van Kenniscentrum Sport biedt gemeenten inspiratie over het hervormen of aanpassen van de financiering van het sport- en beweegbeleid. Financiering van de sport werd in het kader van het Sportakkoord als kansrijk gezien voor vernieuwing.

Geldstromen
Voor de basisinfrastructuur sport (lees het fundament van bonden en verenigingen) zijn overheidsuitgaven een belangrijke geldstroom. Andere geldstromen zijn bijvoorbeeld contributies, sponsor- en kansspelgelden en inkomsten uit de kantine. Vrijwilligers zijn een verborgen inkomstenbron. Een voorstudie van het Mulier Instituut laat zien dat de economische waarde van het aantal vrijwilligersuren dat wordt besteed aan sport tussen de 0,5 en 2 miljard euro ligt.

7 pagina's1 2 3 4 5 6 7 > »

Artikel doorsturen

Geef uw gegevens en de gegevens van de geadresseerde op om een e-mail te sturen met een verwijzing naar het artikel.

U kunt ook eventueel een persoonlijke boodschap toevoegen.


Uw gegevens

Uw naam*
Uw e-mailadres*

Geadresseerde

Naam*
E-mailadres*

Uw boodschap


* Verplicht veld