Home»Sportservice Overijssel»Publicaties»Nieuws

Nieuws

21-6-2018

Onder toeziend oog van de samenwerkingspartners is woensdag 20 juni het bootcampveld bij sportcentrum Tijenraan geopend.  Na de officiële opening door Peter Gras van Sportbedrijf Raalte en wethouder Gossie Hiemstra, werd er een demonstratietraining gegeven door derdejaars Xperience Survival leerlingen van het Carmel College, vanuit het programma Fit for Life.

20-6-2018

Sportverenigingen kunnen in 2018 nog subsidie aanvragen voor investeringen in duurzame maatregelen voor hun sportaccommodatie. Er is per eind juni 2018 nog een bedrag van 1,7 miljoen euro beschikbaar voor de subsidieregeling ‘Energiebesparing en duurzame energie sportaccommodaties’ (EDS). Voor sportverenigingen geldt een subsidiepercentage van 30% op de materiaalkosten indien wordt geïnvesteerd in energiebesparende maatregelen of duurzame energieopwekking.

19-6-2018

Recreatief wandelen en recreatief fietsen zijn de populairste beweegactiviteiten in de openbare ruimte, gevolgd door hardlopen en wielrennen/mountainbiken. Het verbeteren van verlichting is de voornaamste maatregel die gemeenten kunnen nemen om het gebruik van de openbare ruimte voor sport en bewegen te bevorderen, stelt één op de drie mensen die in de openbare ruimte sport of beweegt.

19-6-2018

Het gaat goed met onze volksgezondheid. We worden steeds ouder, en de meeste mensen voelen zich gezond en niet beperkt. Toch staan we voor een aantal grote opgaven. Deels is dit de keerzijde van ons succes: omdat het aantal ouderen toeneemt, stijgt ook het aantal mensen met chronische aandoeningen en sociale problemen zoals eenzaamheid. Ook andere ontwikkelingen kunnen van invloed zijn op onze volksgezondheid, zoals een toenemende druk op ons dagelijks leven. De Volksgezondheid Toekomst Verkenning (VTV) 2018 brengt in kaart wat er op ons af komt als we als maatschappij op de huidige voet door zouden gaan en niets extra’s zouden doen, en hoe we daarmee om kunnen gaan.

18-6-2018

De Buurtsportcoach Academy gaat door in 2018-2019 dankzij een subsidie van de provincie Overijssel. Samen met lokale sportbedrijven en de klankbordgroep wordt de scholingskalender ontwikkeld, met onder meer werkbezoeken en masterclasses. Voor de zomer wordt nog één bijeenkomst georganiseerd, een werkbezoek bij Hengelo Sport op 3 juli a.s.

14-6-2018

Op 29 juni is de Kick-Off van "Een leven lang bewegen in Overijssel". Tijdens deze bijeenkomst, voorafgaand aan de Triathlon Holten, is sportief Overijssel van harte welkom! De bijeenkomst staat in het teken van ontmoeten, inspireren en kennis delen. Zie de uitnodiging voor meer informatie, onder andere over de diverse sportcafés waar u in gesprek kunt gaan met initiatiefnemers.

7 pagina's1 2 3 4 5 6 7 > »

Artikel doorsturen

Geef uw gegevens en de gegevens van de geadresseerde op om een e-mail te sturen met een verwijzing naar het artikel.

U kunt ook eventueel een persoonlijke boodschap toevoegen.


Uw gegevens

Uw naam*
Uw e-mailadres*

Geadresseerde

Naam*
E-mailadres*

Uw boodschap


* Verplicht veld