Home»Sportservice Overijssel»Publicaties»Nieuws

Nieuws

23-1-2019

Datum: 26 februari 2019
Tijd: 9.30 - 13.00 uur
Locatie: Kantine The Pickwick Players, Deventer
Kosten: €15,-

Mede dankzij de Beweegmakelaars kan iedere inwoner in Deventer plezier ervaren aan sporten en bewegen. Tijdens dit werkbezoek vertellen de Beweegmakelaars hoe het project in Deventer tot stand is gekomen en hoe hun 'werkdag' eruit ziet. Tevens wordt ingegaan op de financiering, monitoring en borging van het project. Ook het Deventer Ziekenhuis (één van de partners) belicht vanuit hun kant het project, waarom doen ze mee en wat zijn hun ervaringen? Ten slotte brengen we een bezoekje aan het Borgelerbad waar in het kader van de Beweegmakelaar diverse activiteiten gaande zijn. Interesse, bekijk de uitnodiging met het complete programma en geef je snel op!

22-1-2019

34 nieuwe projecten hebben voor de maatschappelijke diensttijd door heel Nederland bericht gekregen dat ze financiering krijgen en van start kunnen gaan. In de maatschappelijke diensttijd krijgen jongeren de mogelijkheid om hun eigen talenten te ontdekken en ontwikkelen tijdens een periode waarin ze zich vrijwillig inzetten voor een ander of voor de samenleving. Bij de nieuwe projecten kunnen jongeren hun talenten inzetten op terreinen als media, cultuur en musea, onderwijs, techniek en ICT, zorg en klimaat, duurzaamheid en circulaire economie. Bij elkaar opgeteld ontvangen de nieuwe projecten zo’n 10 miljoen euro uit de begroting van staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS).

22-1-2019

Voor veel mensen is sporten vanzelfsprekend. Voor mensen met een beperking is dat heel anders. Ook zij willen dolgraag sporten, maar dat kan niet altijd.Daarom introduceert de Dirk Kuyt Foundation TOPFIT. Een nieuw concept waardoor iedereen met een beperking kan sporten, waar je ook bent en wanneer je maar wilt!

22-1-2019

Via het e-magazine ‘Grip op preventie’ krijgen gemeenten toegang tot acht databases met mogelijkheden voor een effectieve lokale aanpak van gezondheidsproblemen. In dit e-magazine bieden zeven landelijke kennisinstituten nieuwe tools en inspiratie voor gemeenten om meer te sturen op preventie. Staatssecretaris Paul Blokhuis onderstreept het belang van een effectieve inzet in een interview: ‘Kennis en onderzoek is belangrijk voor gemeenten. Je wordt er een betere bestuurder van’.

21-1-2019

Wat: studiereis sportieve openbare ruimte
Datum: dinsdag 21 mei 2019
Tijden: 8.30 - 17.00 uur
Waar: Arnhem e.o. (vertrek Zwolle)
Voor wie: buurtsportcoaches & beleidsambtenaren sport

16-1-2019

Onze samenleving kan niet zonder vrijwilligers. Meer dan de helft van de inwoners van Overijssel is actief als vrijwilliger. Daarmee zit Overijssel in de top drie van alle provincies! Deze vrijwillige inzet levert een belangrijke bijdrage aan de leefbaarheid en (sociale) samenhang in de Overijsselse samenleving. Met de Overijsselse Vrijwilligersprijs wil de Provincie Overijssel haar grote waardering uiten voor de -vaak onzichtbare- inzet van al die duizenden Overijsselse vrijwilligers. 

4 pagina's1 2 3 4 > »

Artikel doorsturen

Geef uw gegevens en de gegevens van de geadresseerde op om een e-mail te sturen met een verwijzing naar het artikel.

U kunt ook eventueel een persoonlijke boodschap toevoegen.


Uw gegevens

Uw naam*
Uw e-mailadres*

Geadresseerde

Naam*
E-mailadres*

Uw boodschap


* Verplicht veld