Home»Sportservice Overijssel»Publicaties»Nieuws

Nieuws

13-12-2018

LogoVoor de innovatiewerkplaats ‘Samen werk maken van de Jeugd!’ zijn wij op zoek naar buurtsportcoaches die tijd en energie willen investeren in het samen onderzoeken en door ontwikkelen van de beweeg- en sportpraktijk van de schoolgaande jeugd (4 t/m 18 jaar). In de innovatiewerkplaats nemen buurtsportcoaches samen met studenten, docenten en onderzoekers plaats. Zo wordt de waardevolle praktijkkennis van de buurtsportcoaches verbonden aan wetenschappelijke kennis met als doel een of meer praktijkvraagstukken samen uit te diepen en te verbeteren.

12-12-2018

De cijfers over de ontwikkeling van de sport in Nederland laten overwegend stabiliteit zien.

De wekelijkse sportdeelname (57% van de bevolking), het clublidmaatschap (31% van de bevolking), de stand op de internationale medaillespiegel (9e) en het vrijwilligerswerk in de sport (10% van de bevolking) zijn min of meer constant. De Rapportage sport 2018 laat zien dat achter deze ogenschijnlijke stabiliteit de laatste jaren toch veel is veranderd in sportgedrag, sportaanbod en (top)sportbeleid.

10-12-2018

Het beschikbare budget voor sport is mede bepalend voor de tak van sport die wordt beoefend: 21 procent van de sportende Nederlanders zou een andere sport beoefenen als de financiële situatie dat toeliet. Dat geldt vaker voor huishoudens met een beneden modaal inkomen (25%) dan voor huishoudens met een boven modaal inkomen (18%). Dit blijkt uit het factsheet ‘Consumentenuitgaven aan sport | 2018’ van het Mulier Instituut en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

10-12-2018

NOC*NSF doet jaarlijks onderzoek op verschillende gebieden binnen de sport. Het doel hiervan is de kwaliteit van de Nederlandse sportinfrastructuur helder in kaart te brengen en te blijven monitoren. Deze week verschenen in dat kader de resultaten van een drietal onderzoeken: de Sportaanbiedersmonitor, de Arbeidsmonitor Sport en de Sportkadermonitor. Uit de onderzoeken kwam een aantal opvallende resultaten en ontwikkelingen naar voren. Sportclubs worden steeds meer open, clubs die de bedrijfsvoering op orde hebben groeien, clubs gaan steeds meer professionaliseren waardoor de arbeidsmarkt sport voor afgestudeerden steeds interessanter wordt.

10-12-2018

Komend jaar vindt de Nationale Sportweek plaats van vrijdag 20 tot en met zondag 29 september 2019. De sportweek heeft een duur van tien dagen en overlapt daarmee met de Europese Week van de Sport. In februari volgt de bekendmaking van het thema.

06-12-2018

Met trots presenteert Sport en Bewegen in de Buurt tijdens de UitreikingNationale Kennisdag in Arnhem het magazine BUURTSPORTCOACH. Ga zo door!. Het eerste exemplaar is uitgereikt aan de minister voor Medische Zorg en Sport, Bruno Bruins. Het magazine schetst de opbrengsten van het programma Sport en Bewegen in de Buurt.

In 2012 startte het landelijk programma Sport en Bewegen in de Buurt, met als doel: iedereen moet kunnen sporten en bewegen, dichtbij in de eigen buurt en op een veilige manier. Zodat een gezonde keuze ook een gemakkelijke keuze is. We kunnen nu, zes jaar later, concluderen dat het programma Sport en Bewegen in de Buurt veel teweeg heeft gebracht.

8 pagina's1 2 3 4 5 6 7 8 > »

Artikel doorsturen

Geef uw gegevens en de gegevens van de geadresseerde op om een e-mail te sturen met een verwijzing naar het artikel.

U kunt ook eventueel een persoonlijke boodschap toevoegen.


Uw gegevens

Uw naam*
Uw e-mailadres*

Geadresseerde

Naam*
E-mailadres*

Uw boodschap


* Verplicht veld