Home»Sportservice Overijssel»Publicaties»Nieuws»Bericht
Artikel afdrukken Artikel doorsturen
Nomineer jouw favoriet voor de Overijsselse Vrijwilligersprijs 2018
14-11-2018

Als blijk van waardering voor de enorme vrijwillige inzet in Overijssel, reikt de provincie Overijssel op vrijdag 8 februari 2019 in het provinciehuis in Zwolle de Overijsselse Vrijwilligersprijs uit.

Tot 6 januari 2019 mogen alle inwoners van Overijssel hun eigen favoriete vrijwilliger en/of vrijwilligersorganisatie nomineren via de website www.ovp2018.nl.

Veel vrijwillige inzet
Meer dan de helft van de inwoners in Overijssel verricht vrijwilligerswerk. Gezamenlijk zetten vrijwilligers zich in voor ongeveer anderhalf miljoen uur per week. Vrijwilligerswerk is daarmee onbetaalbaar en vaak ook onvervangbaar. De provincie Overijssel waardeert deze inzet bijzonder en heeft opnieuw het initiatief genomen de Overijsselse Vrijwilligersprijs uit te reiken. Tot 6 januari 2019 mogen alle inwoners van Overijssel hun eigen favoriete vrijwilliger en/of vrijwilligersorganisatie nomineren.

Mens en organisatie
Belangstellenden kunnen mensen en/of organisaties uit Overijssel nomineren, die zich met hart en ziel vrijwillig inzetten en daarmee een voorbeeldfunctie vervullen. Er zitten geen voorwaarden aan het nomineren. Vrijwilligers kunnen zich inzetten voor diverse doelgroepen, ongeacht leeftijd en achtergrond. Ook de omgeving waar de vrijwilliger actief is, maakt niet uit. Sport, cultuur, zorg, milieu, gebedshuis of in de wijk. Het kan allemaal. U kunt individuele vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties nomineren via de website www.ovp2018.nl.

Jury en publieksprijs
Een deskundige jury beoordeelt alle nominaties en kiest de vrijwilliger en vrijwilligersorganisatie van het jaar. Naast de officiële juryprijzen kent de OVP ook de publieksprijs voor zowel individuele vrijwilligers als -organisaties. Rond half januari tot een dag voor de uitreiking worden alle (geselecteerde) genomineerden getoond op de website en kan iedere inwoner van Overijssel stemmen op zijn/haar eigen favoriet.

Trendprijs
Dit jaar wordt er naast de juryprijs en de publieksprijs, ook een trendprijs uitgereikt. Het gaat hier om een trend die we zien in het vrijwilligerswerk. Binnenkort maken we bekend welke trendprijs er dit jaar door de jury wordt uitgereikt. De trendprijs is beschikbaar voor zowel individuele vrijwilligers als organisaties.

Geldprijzen
Zowel de individuele vrijwilligers als de vrijwilligersorganisaties vallen in de prijzen ter waarde van € 1000, € 650 en € 350. Voor de trendprijs en publieksprijs is een geldbedrag van € 500 gereserveerd. De Overijsselse Vrijwilligersprijs is een initiatief van de provincie Overijssel en wordt dit jaar voor de 19e keer uitgereikt.

Blijf via www.facebook.com/OverijsselseVrijwilligersprijs op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. 

Bron: provincie Overijssel

Artikel afdrukken Artikel doorsturen

Artikel doorsturen

Geef uw gegevens en de gegevens van de geadresseerde op om een e-mail te sturen met een verwijzing naar het artikel.

U kunt ook eventueel een persoonlijke boodschap toevoegen.


Uw gegevens

Uw naam*
Uw e-mailadres*

Geadresseerde

Naam*
E-mailadres*

Uw boodschap


* Verplicht veld