Home»Sportservice Overijssel»Publicaties»Nieuws»Bericht
Artikel afdrukken Artikel doorsturen
Project ‘Wereldmeiden’ van start in kader van Actieprogramma Maatschappelijke Diensttijd
22-01-2019

34 nieuwe projecten hebben voor de maatschappelijke diensttijd door heel Nederland bericht gekregen dat ze financiering krijgen en van start kunnen gaan. In de maatschappelijke diensttijd krijgen jongeren de mogelijkheid om hun eigen talenten te ontdekken en ontwikkelen tijdens een periode waarin ze zich vrijwillig inzetten voor een ander of voor de samenleving. Bij de nieuwe projecten kunnen jongeren hun talenten inzetten op terreinen als media, cultuur en musea, onderwijs, techniek en ICT, zorg en klimaat, duurzaamheid en circulaire economie. Bij elkaar opgeteld ontvangen de nieuwe projecten zo’n 10 miljoen euro uit de begroting van staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS).

Project ‘Wereldmeiden’ in Overijssel
In het kader van het Actieprogramma Maatschappelijke Diensttijd gaat in Overijssel het project Wereldmeiden van start. In dit project zetten meiden met een migratieachtergrond en meiden uit de sport- en beweegsector hun ervaring en netwerk in voor meiden die nog maar kort in Nederland wonen. Samen gaan ze tien weken lang iedere week een andere sport- beweegactiviteit uitproberen (sportcarrousel). De deelnemers kiezen na deze tien weken een sport uit die ze vervolgens vijftien weken verder gaan verkennen. Uiteindelijk doel is dat meiden die nog maar kort in Nederland wonen over de streep worden getrokken om te gaan sporten en bewegen bij een sportvereniging of beweeggroep.

Het project is aangevraagd door het Vrouwenplatform Carree. Sportservice Overijssel is één van de samenwerkingspartners en zal binnen het project een verbindende rol vervullen naar sportverenigingen/-aanbieders. De andere samenwerkingspartners zijn Vluchtelingenwerk Oost, ISK-Erasmus en de Provincie Overijssel.

Voor meer informatie zie de website van ZonMw.

Artikel afdrukken Artikel doorsturen

Artikel doorsturen

Geef uw gegevens en de gegevens van de geadresseerde op om een e-mail te sturen met een verwijzing naar het artikel.

U kunt ook eventueel een persoonlijke boodschap toevoegen.


Uw gegevens

Uw naam*
Uw e-mailadres*

Geadresseerde

Naam*
E-mailadres*

Uw boodschap


* Verplicht veld