Wat betekent het Sportakkoord voor jouw club?
Als sportclub heb je te maken met veel uitdagingen. Hoe houd je je sportclub vitaal? Met voldoende vrijwilligers en tevreden sporters? Hoe speel je met je sportclub in op de veranderingen lokaal en in de maatschappij?

Jouw club is niet de enige met die vragen. Veel clubs zoeken naar manieren om toekomstbestendig te blijven. En dat vindt de Rijksoverheid en de gezamenlijke sport heel belangrijk, want clubs zijn de basis voor sportend Nederland. Bij clubs sporten we met plezier en ontmoeten we elkaar. En zo zorgen we er met zijn allen voor dat meer mensen met plezier sporten en bewegen.

Hoe werkt het Sportakkoord?
Elke gemeente die meedoet wijst een onafhankelijke sportformateur aan. Deze vormt een lokale gelijkwaardige alliantie van sportclubs, gemeente en andere maatschappelijke organisaties. Samen bepalen deze partijen de ambities in jouw gemeente voor het lokale sportakkoord. Bovendien krijgt elke gemeente met een sportakkoord vanuit de gezamenlijke sport een Adviseur Lokale Sport. Deze adviseur staat sportclubs bij in het maken en uitvoeren van het akkoord.

What’s in it for me?
Tijdens de uitvoering van het lokale Sportakkoord wordt op verschillende manieren geïnvesteerd in sport binnen jouw gemeente; o.a. door het beschikbaar stellen van services en diensten om clubs sterker te maken. De Adviseur Lokale Sport helpt jou met kiezen wat voor jouw club goed is.

Voetbalclub(s) in Overijssel, nodig jij niet-leden uit voor jouw activiteiten tijdens Nationalevoetbaldag?

KNVB en haar partners hebben, met steun van VWS, dit aanbod ontwikkeld. Doe mee en ontvang 'n financiële bijdrage + toolkit.

Sport jij al op een groene club?
Zijn er verkoelende bomen, kleurige bloemenranden langs het veld of een groen dak of gevel op de sporthal? Of word je treurig van de betonnen parkeerplaats die geen hoosbui aankan? Dán kan jouw sportclub wel een Factor Groen gebruiken!

Doe mee met de prijsvraag Groenste sportclub van Overijssel, maak gebruik van de professionele begeleiding die jullie wordt aangeboden en maak kans op €25.000 om jullie plan uit te voeren!

Ja, ik doe mee!

Recent heeft de sportsector 'n belangrijke stap gezet in haar bijdrage aan 't klimaatakkoord. De handtekeningen zijn gezet onder De Routekaart Verduurzaming Sport: de wijze waarop de sportsector haar ambities uit 't klimaatakkoord in de praktijk brengt. 

Budget Inclusief sporten

Het stimuleringsbudget kan aangevraagd worden door sport- en beweegaanbieders die op basis van behoefte aanbod willen versterken, verbeteren of vernieuwen voor inclusieve doelgroepen.

De sport- en beweegaanbieders vragen het budget bijvoorbeeld aan om een samenwerking met revalidatiecentrum, zorgcentrum, wijkcentrum, verzorgingstehuis, vluchtelingcentrum op te zetten. Of voor het aanschaffen van specifiek sportmateriaal dat aansluit bij de wensen en behoeften van de doelgroep. Ook valt te denken aan het verbeteren van het promoten van de sport- en beweegactiviteiten voor inclusieve doelgroepen.

Zoek vooral contact met jouw sportformateur en/of adviseur lokale sport.

Vraag direct het stimuleringsbudget aan

Contact en advies

E: info@sportserviceoverijssel.nl
T: 038-4577777