Verkiezing Club van het Jaar gaat niet door

Van uitstel komt dit keer toch afstel. De afgelopen periode en de periode die nog komen gaat zijn zo uitzonderlijk, dat we besloten hebben dit jaar geen verkiezing Club van het Jaar te organiseren. Voor ons en onze partners een moeilijke beslissing, want we willen heel graag clubs in de schijnwerpers zetten, iedereen laten zien hoe belangrijk ze zijn. Maar tegelijkertijd beseffen we ons ook dat clubs nu andere prioriteiten hebben dan aan een verkiezing mee te doen. Daarnaast is het speelveld ongelijk voor de verkiezing: de ene sport is weer van start gegaan, de andere moet helaas nog even wachten. Met de verkiezing Club van het Jaar maken we daarom een pas op de plaats. We willen alle sportclubs de komende maanden heel veel succes wensen met het weer aanzetten van de club en het verenigingsleven.

Nationale Sportweek en verkenning nieuwe editie van de ‘AH Sportactie’

De verkiezing gaat helaas niet door, maar gelukkig hebben we met de gezamenlijke sport nog andere sportpromotie mogelijkheden op de agenda staan. Na de zomervakantie willen we weer zo veel mogelijk Nederlanders aan het sporten krijgen. Met huidige leden die aan hun nieuwe sportseizoen beginnen, maar ook met nieuwe leden. Deze nieuwe leden moeten hun sport nog (her)ontdekken. Al 16 jaar hebben we hier de succesvolle Nationale Sportweek voor. Dan zetten we de sport op een positieve manier in de spotlights. Om Nederlanders actief aan het sporten en bewegen te krijgen, is echter meer nodig. Potentiële sporters willen eerst ervaren of een sport al dan niet bij hen past en willen de sfeer op de club proeven. Om hen bij deze zoektocht te helpen, verkent NOC*NSF op dit moment samen met Albert Heijn de mogelijkheden voor een nieuwe editie van de ‘AH Sportactie’.

Via een online spaaractie bij Albert Heijn kunnen Nederlanders bij de deelnemende sportclubs een paar keer meetrainen en kennis maken met de club. Dit kan een enorme boost geven aan het aantal nieuwe leden van een vereniging wat, onder andere, voor een bredere (financiële) basis van de club zorgt. Zodra meer bekend is, informeren we je graag uitgebreider over het hoe en wat van de ‘AH Sportactie’. Tijdens de Nationale Sportweek volgen we vanzelfsprekend de AH Sportactie verder op.

We houden je de komende weken goed op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Voor wat betreft de verkiezing Club van het Jaar: tot volgend jaar. Dan gaan we samen op zoek naar de Club van het Jaar 2021!