Zwem Zomertour 2020 door Overijssel

0 Reacties

Sport mee in en om het water!

De promotiecamper reist deze zomer langs buitenbaden, campings en vakantieparken in Overijssel. Zijn we bij jou in de buurt? Schrijf je in en doe mee met één van de vele activiteiten die georganiseerd worden in en om het water. Sport mee!

Waar komt de Zomertour langs?

Datum Locatie Plaats Programma en inschrijven
       
08-07-2020 Kick off | Ariën Prins van Wijngaarden Hasselt Programma & inschrijven
13-07-2020 Twentebad Hengelo Programma & inschrijven
14-07-2020 Vakantiepark ’t Rheezerwold
Alleen voor campinggasten
Hardenberg Programma & inschrijven
inschrijven op de camping
15-07-2020 De Zandstuve
Alleen voor campinggasten
Rheeze Programma & inschrijven
inschrijven op de camping
16-07-2020 Camping de Koeksebelt
Alleen voor campinggasten
Ommen Programma & inschrijven
inschrijven op de camping
17-07-2020 De Kleine Wolf
Alleen voor campinggasten
Stegeren Programma & inschrijven
inschrijven op de camping
20-07-2020 Dorper Esch Denekamp Programma & inschrijven
21-07-2020 Zwembad de Mors Delden Programma & inschrijven
22-07-2020 Twentebad Hengelo Programma & inschrijven
23-07-2020 Zwembad Twenhaarsveld Holten Programma & inschrijven
24-07-2020 Zwembad De Vijf Heuvels Markelo Programma & inschrijven
28-07-2020 Heuveltjesbosbad Balkbrug Programma & inschrijven
29-07-2020 Ariën Prins van Wijngaarden Hasselt Programma & inschrijven
30-07-2020 Zwembad de Welters Wijhe Programma & inschrijven
31-07-2020 Borgelerbad Deventer Programma & inschrijven
01-08-2020 Zwembad de Looermark Bathmen Programma & inschrijven
04-08-2020 Camping Seveningen
Alleen voor campinggasten
Kampen Programma & inschrijven
05-08-2020 Zwembad het Sportpark Almelo Programma & inschrijven
06-08-2020 Zwembad het Sportpark Almelo Programma & inschrijven
08-08-2020 Zwembad de Oase Heeten Programma & inschrijven
13-08-2020 Zwembad de Mors Delden Programma & inschrijven
14-08-2020 Zwembad De Vijf Heuvels Markelo Programma & inschrijven
15-08-2020 Heuveltjesbosbad Balkbrug Programma & inschrijven
18-08-2020 Zandstuve
Alleen voor campinggasten
Rheeze Programma & inschrijven
19-08-2020 ’t Rheezerwold
Alleen voor campinggasten
Hardenberg Programma & inschrijven
21-08-2020 De Kleine Wolf
Alleen voor campinggasten
Stegeren Programma & inschrijven
22-08-2020 Vakantiepark Beerze Bulten
Alleen voor campinggasten
Beerze Programma & inschrijven

Belangrijk: Deelname aan activiteiten is gratis, echter kunnen locaties entreegelden heffen en ook vragen om bij de locatie zelf in te schrijven voor een tijdsblok. Dit laatste kan noodzakelijk zijn t.b.v. bron- en contactonderzoek rondom het Corona virus.

Op deze website kan je alle informatie vinden over de inhoud van de programma’s per locatie.

Activiteiten

Sport mee in en om het water!

Maak kennis met…

(Open Water) Zwemmen
Vind je zwemmen ook zo leuk en wil je meezwemmen? Lukt het jou een parcours in een snelle tijd af te leggen? Of ben jij met je vriendjes en vriendinnetjes het snelste team? Maak kennis met wedstrijdzwemmen in het zwembad of het open water!

Parazwemmen
Kom je ook meedoen? Heb je een verstandelijke of fysieke beperking? Kom dan naar de open training para-zwemmen. Maak kennis met diverse elementen van het wedstrijdzwemmen!

Schoonspringen
Altijd al diegene willen zijn die de beste duik of salto kan maken in het zwembad? Dan is dit je kans! Leer van onze experts op de juiste en veilige manier in te duiken en die stoere salto te maken. Wie maakt op het eind de mooiste sprong het water in? Maak kennis met schoonspringen!

Synchroonzwemmen
Houd je van zwemmen én dansen? Dan is synchroonzwemmen echt wat voor jou! Laat je mooiste truc zien in het water en zwem mee op het ritme van de muziek. Figuren in het water maken en wellicht nog een mooie show als afsluiting. Maak kennis met synchroonzwemmen!

Waterpolo
Vind je zwemmen en balsporten ook zo leuk? Kom dan eens waterpoloën! Zwemmen met een bal, samenspelen in het water. Laat je zwem en gooi skills zien en scoor met jouw team zo veel mogelijk doelpunten. Maak kennis met waterpolo!

Ongebonden Zwemplezier

Virtual Open Water Swim
Doe mee aan een virtuele race in het open water en zet de beste tijd neer! Je kunt zelf een geschikte afstand kiezen. Neem je smartwatch met GPS of telefoon met tracker-app mee en upload het resultaat na afloop zodat je het kunt vergelijken met andere deelnemers in het land.

X-Diving
Freestyle fun! Maak de vetste sprongen het water in. Bij X-diving heeft iedereen zijn eigen style. Durf jij die backflip te maken of wil jij die ene gave sprong leren? Een expert leert je de tips en trics op een veilige manier aan.

Beachwaterpolo
​De snelle en spectaculaire variant van het traditionele waterpolospel. Het spel wordt gespeeld binnen een 15x10m veld. In teams van 4. Echt een leuke beach-sport om samen te doen. Maak kennis met deze variant!

Waterbasketbal
Speciaal voor mensen met een beperking, maar toegankelijk voor iedereen die dit spel wil spelen. Een superleuke en toegankelijke kruising tussen waterpolo en korfbal met als doel zoveel mogelijk punten scoren in de drijvende baskets.

Mijnzwemcoach
Heb je vroeger geen borstcrawl geleerd en wil je deze zwemslag nog altijd onder de knie krijgen? Of ben je een echte banenzwemmer, maar zwem je altijd schoolslag en zou je hier technisch beter in willen worden? Kom dan naar deze leuke Mijnzwemcoach clinic. tijdens deze clinic gaan we aan de slag om jouw zwemtechniek en -conditie te verbeteren.

Zwem4daagse (kick off)
De Zwem4daagse is een echt familie-evenement, toegankelijk voor jong en oud. Zwem vandaag 250, 500 of 1000 meter. Verleg je sportieve grenzen! Nadat je vandaag je eerste zwemdag gezwommen hebt kunt je deze zomer nog 3 keer deze afstand zwemmen. Heb jij aan het einde van de zomer 4 keer gezwommen? Dan ontvang je een echte Nationale zwem4daagse medaille thuisgestuurd dat een verzamelitem is. (Let wel; hiervoor geldt een aparte aanmelding!)

(Pilot) Zwemcheck
Voor de kinderen wacht tijdens de Zwemcheck een uitdagend zwemparcours met oefeningen om beter te zwemmen in open water, zoals; “Wat moet ik doen als ik wegdrijf op een luchtbed.” “Hoe ga ik om met wind en stroming?” en “Omslan in een opblaasboot en dan?” Waar moet je dan op letten? Met praktische voorbeelden leren ze gevaarlijke situaties te herkennen.
Bij de zwemcheck worden de zwemvaardigheden van de kinderen opgefrist en krijgen ze tips, zodat ze veilig en met plezier kunnen zwemmen tijdens de vakantie.

Kom je mee Spelen?

Swimstar
Tijdens deze Swimstar les maken kinderen op een speelse manier kennis met de zwemsport of andere zwemactiviteiten. Kinderen ontdekken d.m.v. diverse spelletjes, hoe gaaf het is om in het water bezig te zijn. Tegelijkertijd werken kinderen aan hun veiligheid in het water. Keuze kan hierin gemaakt worden tussen: snorkelen, survival, waterpret en ouder-kind fun.

Zwem Disco
Het licht gaat uit, de discolampen aan. Je kunt helemaal losgaan op de nieuwste hits. Kom je ook naar dit grote feest? Je kunt dan gelijk al je zwemskills laten zien!

Master fit
Bewegen in het water is geschikt voor iedereen, zeker voor senioren. Word jij een master in de zwemsport? Goed voor het hart en voor een goede conditie. Alle oefeningen zijn gebaseerd op bewegen in het water en niet op het leren zwemmen. Kortom, ook als u niet kunt zwemmen kunt u gewoon meedoen!

Zeemeermin zwemmen
Als een echte zeemeermin of zeemeerman behendig door het water bewegen? Met een prachtige zeemeerminnenstaart? kom naar deze experience en ervaar hoe het is om als een echte zeemeermin door het water te zwemmen.

X-factor

Q&A Mystery Guest
​Altijd al die ene vraag willen stellen aan jouw sportheld? Wil je weten hoe het is om een topcoach te zijn? Dit is je kans om al je vragen te stellen! En wie weet… scoor jij ook nog een handtekening.

Top Clinic
Wat is leuker dan tips en trics te krijgen van één van de beste coaches in het land of een challenge aan te gaan met jouw sportheld?